El PEU presenta un projecte a la Unió Europea amb Dinamarca, Alemanya, Finlàndia, Eslovènia i Sèrbia

08/10/2020 | SASC
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El Programa d’Extensió Universitària de l’UJI ha presentat un projecte per participar en Europe for Citizens, un programa que naix en el marc de la Unió Europea i té com a objectiu contribuir a la comprensió ciutadana de la UE, la seua història i la diversitat de fomentar la participació democràtica entre els seus ciutadans. 

El PEU ha presentat conjuntament amb socis d’Alemanya, Dinamarca, Finlàndia, Sèrbia i Eslovènia el projecte "Collections for inter-cultural and inter-generational dialogue (COLLOGUE)" que intentarà mobilitzar les col·leccions patrimonials com a mitjà de comunicació i els museus com a punts de contacte i diàleg entre generacions i cultures.

La finalitat d’aquesta idea és promoure museus i altres institucions patrimonials com a centres comunitaris per a participar de manera proactiva en els processos socials donant resposta als problemes reals de la societat.

En aquest sentit, buscarà proporcionar el lloc i els recursos per al diàleg intergeneracional i intercultural cap a la sostenibilitat ambiental, és per això que el projecte s’adreça a persones majors, joves i grups ètnics minoritaris. 

Actualment, el projecte es troba en fase de valoració per part de l’Agència Executiva en l’Àmbit Educatiu, Audiovisual i Cultural de la Unió Europea que serà qui done llum verda al projecte que es preveu que comence en març del 2021. 
 

Informació proporcionada per: Servei d'Activitats Socioculturals