Naix el Fòrum kult-ur cinema de la mà del PEU i la revista kult-ur

20/05/2020 | SASC
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El Programa d’Extensió Universitària de l’UJI llança una nova proposta nascuda en l’àmbit de l’Estat d’Alarma. A través de la revista kult-ur aflora la iniciativa Fòrum Kult-ur cinema amb el propòsit d’estimular creativament la reflexió crítica en la societat de Castelló i busca recuperar el esperit dels Seminaris del Pensament Complex organitzats anteriorment pel PEU adaptat al confinament. 

Fòrum kult-ur cinema proposa el visionat de pel·lícules relacionades amb les revistes de kult-ur i un posterior debat a través d’internet. El fòrum està assessorat pel codirector de la revista Paco Marco i moderat per Enrique Salom. 

Cada setmana es proposarà una pel·lícula amb un temps de visionat d’una setmana, el cap de setmana s’obrirà el fòrum on les persones participants podran comentar els aspectes fonamentals de cada film. 

Per a la realització d’aquesta proposta es compta amb la participació de la plataforma de cine Filmin, que permetrà als admesos el visionat dels llargmetratges elegits així com la resta de pel·lícules disponibles a la plataforma.

Les persones interessades hauran d’emplenar aquest formulari i acceptar les condicions. Aquesta primera convocatòria compta amb 20 subscripcions. 

PRIMERA PEL·LÍCULA 

Iniciem kult-ur cinema amb “Citizen Jane. Batalla per la ciutat” (2016) Un documental dirigit pel periodista i productor Matt Tyrnauer que detalla l'acarnissat enfrontament entre dues concepcions radicalment contraposades de transformació i millora de la ciutat contemporània, exemplificat, en aquest cas, a Nova York en els anys 60. El llibre de Jacobs “The death and Life of Great American cities” (1961) va tindre una gran influència en els aspectes socials i econòmics de l'urbanisme, i va ser una fita dels moviments ciutadans contra el poder. 

Des de kult-ur hem defensat una concepció de la ciutat necessàriament diversa i en constant transformació, com un sistema complex autoregulat mes pròxim a la incertesa i el caos que a la planificació rígida i fixa.  Pensem que aquest documental és la millor manera d'iniciar el nostre fòrum. Recomanem també el visionat del documental “Trouble in Utopia” -“Problemes en Utopia”- totes dues versions en Youtube, capitule 4 de la sèrie “The Shock of the New” (1980) de Robert Hughes, que permet contextualitzar la batalla de Jacobs.  Les pròximes propostes no seran de documentals. 


"Trouble in Utopia" versió anglés 

"Trouble in Utopia" versió castellà
 

Informació proporcionada per: Servei d'Activitats Socioculturals