Almedíjar Vive aconsegueix reobrir l’escola d’Almedíjar després de set anys tancada Almedíjar Vive compta amb l’acompanyament tècnic del PEU a través del Centre d’Estudis Heterotopia

17/11/2020 | SASC
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

L’escola d’Almedíjar reobri després de set anys tancada per falta d’alumnat gràcies al treball de l’associació “Almedíjar Vive”, un projecte format amb l’objectiu d’activar la ciutadania, generar propostes de treball per a lluitar contra el despoblament i generar un espai crític i reflexiu sobre els reptes de les poblacions rurals. 

Ara, després d’un any i mig d’incansable lluita i veure com quasi 30 persones trien Almedíjar per instal·lar-se, el poble aconsegueix complir un dels seus principals objectius, obrir de nou l’escola. En aquests moments la seua finalitat es ampliar la comunitat educativa, facilitar l’accés a l’habitatge i buscar noves formes de crear ocupació. 

Heterotopia, a través de la realització d’un projecte de participació ciutadana per revertir el despoblament de la mà del Programa d’Extensió Universitària de l’UJI és l’encarregada de l’acompanyament tècnic a l’associació formada per veïns i veïnes que continuen treballant per revitalitzar el seu municipi.

Escolta la notícia en À Punt (minut 7:20)

Informació proporcionada per: Servei d'Activitats Socioculturals