Finalitza el postgrau "Cultura i desenvolupament" amb nous projectes per desenvolupar al territori rural castellonenc

09/07/2019 | SASC
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Finalitza la primera edició del curs de postgrau “Cultura i desenvolupament. Ocupació en el Sector Cultural” organitzat pel Servei d'Activitats Socioculturals de l'UJI i la Diputació de Castelló que ha format nou gestors i gestores culturals especialitzats en gestió cultural al medi rural. El curs s'ha desenvolupat al voltant d'una sèrie d'objectius, però la finalitat última és la de facilitar el desenvolupament de les capacitats dels agents culturals del territori.

Pel curs han passat professor especialistes de la mateixa Universitat Jaume I, així com d'altres universitats i també professionals del sector. Amb una acurada selecció de docents de reconegut prestigi en l’àmbit de la Gestió Cultural, s’ha conformat un excel·lent panell de formadors.

Aquest ampli panell de professorat és una de les qüestions distintives del curs, al mateix temps que la singular metodologia utilitzada. Un procés d'acompanyament professional durant tot el curs que ha permès la creació d'un projecte cultural per cadascuna de les persones inscrites al curs. La majoria dels quals, en aquest cas, plantejats per a desenvolupar-se en territoris rurals castellonencs i aragonesos; que a més a més, gràcies a les facilitats, que posa a l'abast de l'alumnat, el Programa d'Extensió Universitària de l'UJI, poden ser pròximament una realitat.

Aquest curs de postgrau que tanca la seua primera edició compta tant amb el suport de l'UJI a través del Programa d'Extensió Universitària com de la Diputació de Castelló i té un fort interès de desenvolupament territorial que deriva en la implantació de projectes a la província.

Per les aules han passat més de 50 professionals que han atès les necessitats de l’alumnat i que ha finalitzat amb la presentació de 9 projectes culturals plantejats per a la seua implantació, principalment, en el territori rural i que van des de temàtiques de cultura accessible, literatura, comunicació i desenvolupament local, dinamització cultural fins a astroturisme, dansa, musicoteràpia, recuperació cultural o valorització del patrimoni.

Informació proporcionada per: Servei d'Activitats Socioculturals