Geldo acull la segona jornada del projecte ¡Patrimonio eres tú!

19/11/2020 | SASC
Compartir

Compartir

Facebook
Twitter
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Geldo ha sigut l'escenari de la segona jornada de Patrimoni eres tu!, iniciativa que busca crear una estructura dinamitzadora del teixit associatiu i ciutadà al voltant del patrimoni cultural, implicant associacions, entitats i veïns del territori que integra el Grup d'Acció Local (GAL) Castelló Sud 1420, una iniciativa del GAL Castelló Sud 1420 i el Programa d'Extensió Universitària - PEU de l'UJI.

En aquesta segona jornada del projecte Patrimoni eres tu! Els participants han conegut el Palau dels Duques de Medinaceli de Geldo i realitzat una ruta per l'Art Urbà de Geldo. L'ajuntament de Geldo, l'Associació Cultural Torre Selda i l'equip del Pla Director del Palau han sigut els encarregats de mostrar el valor i la dimensió cultural i social del patrimoni de la població.

En la sessió han participat diferents representants d'associacions i grups culturals dels pobles de l'àmbit del Grup d'Acció Local Castelló Sud 14-20 de Sot de Ferrer, Castellnovo, Altura, Segorbe i Geldo.

A més, l'empresa ARAE, Patrimoni i Restauració ha realitzat un taller participatiu d'educació patrimonial basat en el "Tape art"; la utilització de cintes adhesives per a realitzar figures i elements artístics. La idea principal d'aquest taller ha sigut la d'utilitzar aquesta tècnica per a vincular persones i patrimonis, reflexionant sobre el paper de les persones davant la seua conservació, coneixement i difusió i generant, en aquests processos participatius i ciutadans, sentit de pertinença i identificació.

La primera fase del projecte ¡Patrimonio eres tu! es completarà amb una reunió final entre les persones interessades que han participat i que tindrà lloc en les pròximes setmanes. L'objectiu d'aquesta reunió serà plantejar opcions per al desenvolupament del projecte de xarxa patrimonial en 2021.
 

Informació proporcionada per: Servei d'Activitats Socioculturals