El PEU viatja a Mèxic per compartir algunes investigacions i presentar el llibre «Pedagogías nómadas en acción»

15/10/2018 | SASC
Compartir

Compartir

Facebook
Twitter
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Els col·laboradors del Programa d’Extensió Universitària (PEU) de la Universitat Jaume I de Castelló Paco Marco i Tomàs Segarra han viatjat a Mèxic per participar en el II Congrés Internacional «Tendencias de investigación e intervención educativa en el siglo XXI» a la ciutat de Morelia, a l’estat de Michoacan.

Segons han explicat, «la ponència tractava sobre les relacions del Programa d'Extensió Universitària amb els pobles de les comarques de Castelló i vam pensar a aprofundir en alguns d'aquests projectes com les Missions Interculturals i aprofitar per a presentar el llibre Pedagogías nómadas en acción. Participación y desarrollo comunitario, recentment publicat».

L’exitosa acollida d’aquesta participació ha obert noves col·laboracions entre l’UJI i la Universitat Pedagògica Nacional: durant l’estada els van proposar fer presentacions també a la seu central de la UPN a El Ajusco (Ciutat de Mèxic), Tijuana (Baixa Califòrnia) i Pachuca (Hidalgo). «Les dues darreres presentacions tindran lloc a finals d'octubre i aniran a càrrec de Paco Marco. Les que hem realitzat fins ara han tingut una molt bona acollida», ha comentat Segarra.

Pedagogías nómadas en acción és un llibre que relata, entre 19 de les persones que van formar part del projecte «Missions Interculturals» realitzat a Sant Mateu i Vilanova d’Alcolea l’any 2013, el concepte de nomadisme cultural i explica el procés viscut al llarg del projecte. Tomàs Segarra, un dels seus autors, l’ha descrit com «una caixa d'eines, una nova forma de treballar en processos participatius de transformació o d'acció sociocomunitària que pot ser reproduïbleo adaptable a diversos contextos».

Per aprofundir més sobre aquestes qüestions, el Programa d’Extensió Universitària, ha parlat amb Tomàs Segarra, gestor cultural a l’Ajuntament de Sant Mateu i professor associat del Departament d’Educació de l’UJI. Podeu llegir l'entrevista en aquest enllaç.

Entrevista a Tomàs Segarra

Tomàs és un dels autors del llibre “Pedagogías nómadas en acción. Participación y desarrollo comunitario” i qui dies enrere va presentar-lo a Mèxic acompanyat de Paco Marco. 

Informació proporcionada per: Servei d'Activitats Socioculturals