El PEU col·labora en la II Jornada sobre patrimoni “Tota pedra fa paret” a Costur

11/10/2018 | SASC
Compartir

Compartir

Facebook
Twitter
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El Programa d’Extensió Universitària (PEU) de l’UJI col·labora en l’organització de la segona edició de la jornada sobre patrimoni “Tota pedra fa paret” que se celebrarà a Costur el dissabte dia 20 d’octubre.

Aquesta jornada és el resultat del projecte “Tota pedra fa paret”, que té un caràcter anual i que reuneix, al voltant d’activitats relacionades amb el patrimoni de la pedra en sec a les distintes associacions i grups locals.

En l’edició 2018, la iniciativa supera el concepte material de la pedra per centrar-se en el caràcter col·laboratiu i participatiu que defineix aquest sistema de construcció tradicional. Així doncs, cada persona fa possible, dins de les seues possibilitats, aquest projecte que integra a tota la població al voltant del patrimoni.

Durant tot l’any i englobades en el projecte s’han realitzat activitats com visites a altres ciutats vinculades a Costur, demostracions de reg i d’altres usos de la pedra, tallers didàctics, exposicions i altres activitats d’educació patrimonial.

L’última de les activitats programades per aquest any és la Jornada sobre patrimoni, una edició que comptarà amb la participació de Teresa Artero Gonell, del Museu de Ceràmica de l'Alcora, el professor Juan Carlos Olaria Porcar i els alumnes Raúl Branchadell Tomás, Antonio Curiel Márquez, Ferran Ferris Conejos i Ángel Guillén Ferrer. Guillem Monferrer, AODL i tècnic de Turisme de l'Ajuntament de Vilafranca, Sergi Marín i Monfort, enginyer forestal i agrònom i també la Conlloga Muixeranga de Castelló.

A més, cal destacar el suport especial de Victoria Falcó, que s’encarregarà de la presentació dels participants així com del relat i documentació de la jornada.

Les inscripcions són gratuïtes (15€ amb dinar) i poden fer-se fins al dia 15 d’octubre a través del mail aclafontanelladecostur@gmail.com o a través de Whatsapp al contacte 686034892.
 

Informació proporcionada per: Servei d'Activitats Socioculturals