Exposició | UN APRENENTATGE CAL·LIGRÀFIC MENADOR espai cultural | Museu Pedagògic

24/01/2023 | SASC
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Període expositiu
Del 27 de gener al 2 d'Abril del 2023

Inauguració
Divendres, 27 de gener de 2023 a les 18.30 h

Títol
UN APRENENTATGE CAL·LIGRÀFIC

Comissària
Ester Gradolí

Lloc
MENADOR. Sala del Museu Pedagògic de Castelló

Accés
Entrada lliure

Organitza
Museu Pedagògic de Castelló

UN APRENENTATGE CAL·LIGRÀFIC, per ESTER GRADOLÍ: Un recorregut visual per la història de la cal·ligrafia occidental i el seu aprenentatge

La cal·ligrafia, l’art d’escriure a mà, és una disciplina que acompanya a la humanitat des de temps immemorials -es considera que a Uruk, Mesopotàmia, fa quatre mil·lennis, va nàixer l’escriptura- i que, tot i ser innecessària hui dia, ja que a efectes pràctics tenim moltes ferramentes alternatives per escriure i comunicar-nos, continua present i amb una força innegable.

En aquesta exposició es proposa un recorregut centrat en la cal·ligrafia occidental, on podrem veure còpies de pàgines manuscrites des de l’època romana fins al segle XX.

També podrem veure com les mateixes formes de lletres que van “dissenyar” pedrapiquers romans o monjos benedictins tenen vigència hui en dia i ens serveixen per a fer treballs cal·ligràfics més artístics, personals i expressius.

I finalment, podrem entreveure com és l’aprenentatge cal·ligràfic, un procés que hem viscut tots de menuts a l’escola però que ja quasi hem oblidat, i que per als cal·lígrafs professionals no acaba mai, ja que el nombre de models per a estudiar és quasi infinit.

Una xicoteta ullada a un art mil·lenari que ens posa en contacte amb altres èpoques, amb ritmes de vida molt diferents dels nostres però amb certes inquietuds i interessos similars.

Informació proporcionada per: Servei d'Activitats Socioculturals