Petjades i memòries. Silenci i eclosió de la fotografia de la guerra JORNADES D'IMATGE 2022 | Censura i autocensura en la imatge

31/10/2022 | SASC
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Dissabte, 22 d'octubre de 2022 | MENADOR espai cultural

Data
Dissabte, 22 d'octubre de 2022

Cicle
JORNADES D'IMATGE 2022 | Censura i autocensura en la imatge

Títol
Petjades i memòries. Silenci i eclosió de la fotografia de la guerra

La fotografia memorialista de la Guerra Civil fa eclosió entorn de l’any 2000, en el mateix moment quan comencen a realitzar-se les primeres exhumacions de fosses amb criteris científics. Abans, seixanta anys de silenci. Des de llavors la creació fotogràfica per a recuperar les petjades i memòries de la guerra s’ha multiplicat de formes molt diferents. L’Arxiu de Memòria Fotogràfica de la Guerra Civil, recentment creat en l’UJI, està recuperant totes les publicacions fotogràfiques i pensant les diferents maneres de fer memòria des de la fotografia.

Autora
Marta Martín Núñez (mnunez@uji.es) és professora titular a la Universitat Jaume I. La seua investigació se centra en la fotografia espanyola contemporània, la memòria i les narratives visuals a través de l’anàlisi crítica del discurs audiovisual. Ha sigut la investigadora principal en diferents projectes competitius finançats en convocatòries públiques, dirigeix l’Arxiu de Memòria Fotogràfica de la Guerra Civil i també ha realitzat el comissariat d’algunes exposicions. 

Lloc
Sala de Conferències de MENADOR espai cultural

Informació proporcionada per: Servei d'Activitats Socioculturals