Presentació de Publicació | Memòria Viva 13 MENADOR espai cultural

27/05/2022 | SASC
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Data
Dimarts, 29 de març de 2022 | 12.30 h

Títol
Presentació de Publicació | Memòria Viva 13

Lloc
Sala de conferències de MENADOR espai cultural i en streaming

Organitza
Programa d'Extensió Universitaria - PEU UJI, Universitat Jaume I

Més informació

La revista Memòria Viva del Programa d’Extensió Universitària PEU de la Universitat Jaume I s'articula en tres grans pilars: la definició i actualització del concepte de patrimoni cultural, la seua socialització (educació patrimonial i interpretació del patrimoni) i la cerca de xarxes i models d'intercanvi i generació de coneixement, pràctica i experiència al voltant del patrimoni (les comunitats patrimonials).

El número 13 de Memòria Viva inclou, juntament amb els articles sobre patrimoni cultural de la xarxa PEU UJI i les recerques fruït de la convocatòria externa d’articles, el monogràfic "Persones, llocs, històries. Experiències inspiradores del Conveni de Faro" coordinat pel Consell d'Europa (Conveni de Faro) i la Universitat Jaume I (Programa d'Extensió Universitària PEU).

Programa de la Jornada de presentació
Benvinguda institucional a càrrec de Carmen Lázaro Guillamón (Vicerectorat de Cultura i Relacions Institucionals. Universitat Jaume I) i Francesc Pla (coordinador del programa de la Convención de Faro. Consejo de Europa).
Presentació de la revista Memòria Viva 13 a càrrec d’Ángel Portolés Górriz, coordinador de la publicación

Presentació d’articles

Ballant pels racons de Costur: un homenatge al patrimoni costurenc. Alícia Pastor. Associació Cultural la Fontanella de Costur. 

L’educació patrimonial i la professió de les educadores patrimonials. Aportacions teòriques per a la construcció d’una associació d’educació patrimonial a Catalunya. Maria Cacheda Pérez

El patrimoni hidràulic com a element identitari del paisatge, la ciutat i la societat mediterrànies. Laura Menéndez Monzonís.

Heritage Hubs: Practicando los principios de la Convención de Faro a través de la educación transnacional del patrimonio. Mariola Andonegui.

La comunitat Nolla, un mosaic de bones pràctiques en la Convenció Faro. Ángela López Sabater.

Informació proporcionada per: Servei d'Activitats Socioculturals