Taller de Fotografia | Classe oberta al públic | «La visió màgica» amb Jorge Alamar MENADOR espai cultural

10/02/2022 | SASC
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Data
Dimecres, 9 de març de 2022 | 19 h

Acte
Classe oberta al públic

Títol
Taller de Fotografia | Classe oberta al públic | «La visió màgica» amb Jorge Alamar

Lloc
Sala de Conferències de MENADOR espai cultural

Entitat
Universitat Jaume I

Més informació
«Vaig sentir el retrat de la meua mare guardat a la butxaca de la camisa, em calfava el cor, com si ella també suara. Era un retrat vell, corcat per les vores; però va ser-ne l’únic que vaig conèixer d’ella. Me l’havia trobat a l’armari de la cuina, dins d’una cassola plena d’herbes: fulles de tarongina, flors de Castella, rames de ruda. Des de llavors el vaig guardar. Era l’únic. La meua mare sempre va ser enemiga dels retrats, deia que eren cosa de bruixes. I això semblava, perquè el seu estava ple de forats com d’agulla, i en direcció al cor en tenia un molt gran, on bé podia cabre el dit del mig».

Fragment de la novel·la Pedro Páramo de Juan Rulfo, publicada a Mèxic el 1955.

Sobre l'autor convidat
Docent, comissari i agent cultural, des de 2015 dirigeix la Fotoescuela, labor que compagina amb múltiples projectes vinculats a l’àmbit de la fotografia. Recentment, ha comissariat exposicions com ara «Brillar» a La Nau (València) o «La promesa», amb Marta Martín Núñez, un diàleg entre l’obra de les artistes Dora Lionstone i Cris Bartual al Museu de Belles Arts de Castelló.

______________

La conferència, amb caràcter obert, forma part del taller de fotografia «Contar amb imatges. Accions i recursos per a la creació de projectes fotogràfics», impartit per Julián Barón i organitzat per l’Aula de Fotografia del Servei d’Activitats Socioculturals de la Universitat Jaume I.

 

Informació proporcionada per: Servei d'Activitats Socioculturals