Presentació de llibre | "Voces Libres: Història Oral del Moviment Llibertari Espanyol" de Rafael Maestre Marín MENADOR espai cultural

SASC
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Títol
Presentació de llibre | "Voces Libres: Història Oral del Moviment Llibertari Espanyol" de Rafael Maestre Marín

Data
Divendres, 3 de juny de 2022 | 18 a 20.30 h

Lloc
Sala de Conferències de MENADOR espai cultural i online

Accés
Entrada lliure fins a completar l'aforament 

Organitza
Grup de Recerca de la Memòria Històrica i Confederació General del Treball

Més informació
A principis de 1990, la Fundació Salvador Seguí de València, va començar a treballar amb un grup d’Història Oral per recollir les històries de vida de la militància de les organitzacions llibertàries. Es van fer més de 100 entrevistes i van ser l’embrió de l’Arxiu sonor de la Fundació, incrementant-se amb la donació d’altres investigadors i investigadores D’aquesta forma, es va crear l’Arxiu de la Memòria de la FSS.

Posteriorment, es van digitalitzar i gràcies a l’ajuda del Ministeri de la Presidència i del Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya i recentment l’Aula d’Història i Memòria Democràtica de la Universitat de València, es van aconseguir unes ajudes de la Generalitat Valenciana i de la Universitat Jaume I de Castelló, i es van transcriure les entrevistes. El procés va acabar l’estiu de 2020.

Voces Libres, mostra una varietat fascinant de temperaments i vivències. La publicació, en resum, te per objectiu donar a conéixer a les persones interessades aquesta riquesa de veus que ens presenten les seves històries de vida. Els seus testimonis són únics, són veus lliures d’activisme i militància, moltes vegades clandestina.

Informació proporcionada per: Servei d'Activitats Socioculturals