Taller de Haikus | Seminari impartit pel poeta Heberto de Sysmo MENADOR espai cultural

17/01/2022 | SASC
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Data
Dissabte, 29 de gener de 2022 | 11 a 13.30 h

Lloc
Aula 116 de MENADOR espai cultural

Títol
Taller de Haikus | Seminari impartit per el poeta Heberto de Sysmo

Descripció
 El poeta valencià Heberto de Sysmo (pseudònim del crític literari José Antonio Olmedo López-Amor), impartirà les nocions essencials per a comprendre aquesta mil·lenària forma poètica japonesa.

La present proposta de formació a prop de l'haiku, format  literari cultivat en la poesia tradicional japonesa,  és una oportunitat única per a endinsar-se en l'origen i evolució d'una mena de poesia que descendeix d'una altra: la tanka. Coneixerem que l'haiku en la seua evolució posterior, a més de com a literatura, també pot practicar-se com a via espiritual, exposarem les seues singularitats, així com la complexa adaptació que suposa tractar de practicar-lo des de la perspectiva occidental.
De la mà de Heberto de Sysmo i d'Unària edicions, farem un recorregut de perspectiva històrica que partirà del seu gènesi; indicarem les fites que han anat forjant els seus canvis a través del temps; coneixerem quins poetes són els seus capdavanters en llengua castellana i japonesa; els seus gèneres; destacarem alguns trets de la cultura nipona que influencien la seua creació; oferirem claus per a la seua construcció i, finalment, tractarem de posar en pràctica tot l'aprés treballant sobre textos clàssics i moderns, entre els quals es podran incloure les propostes dels alumnes. La primera part del taller serà teòrica i es dedicarà l'altra meitat a la part pràctica. 

Aforament
45 persones, ús obligatori de mascareta

Organitza
Unaria Ediciones

Informació proporcionada per: Servei d'Activitats Socioculturals