Taller de Fotografia | Classe oberta al públic | «Sent camí» amb Jesús Monterde MENADOR espai cultural

16/02/2022 | SASC
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Dilluns, 14 de febrer de 2022 | 19 h | Sala de Conferències de MENADOR espai cultural

Data
Dilluns, 14 de febrer de 2022 | 19 h

Acte
Classe oberta al públic

Títol
Taller de Fotografia | «Sent camí» amb Jesús Monterde

Lloc
Sala de Conferències de MENADOR espai cultural

Entitat
Universitat Jaume I

Més informació | Sent camí
La seua intuïció i percepció, totes dues potències alimentades amb la lectura, són les agulles de la brúixola que utilitza Monterde per a intentar desxifrar el mapa del seu territori. Les seues fotografies són la coordenades que ens descobreixen el camí.
 
Sobre l'autor convidat | Jesús Monterde
Natural de Benassal, a l’Alt Maestrat, una terra rural, tancada, abrupta, seca, dura…, circumstàncies que han marcat la idiosincràsia dels seus habitants, que podrien ser descrits amb els mateixos adjectius. Jesús ha explorat aquest territori amb la seua mirada en fotografiar amb paciència, i alhora d’una manera instintiva i impulsiva, ritus, costums i paisatge. El ritme del temps és molt inestable a la muntanya. «Nemini Parco» i «Ullal» són el resultat d’aquesta observació: dues sèries fotogràfiques convertides en fotollibres. La sèrie «Nemini Parco» va formar part del projecte «Lanzadera», d’Iñaki Domingo, al Centro-Centro, així com de l’exposició «Un cierto panorama (reciente fotografía de autor en España)», que ha sigut exhibida a Madrid, Buenos Aires, Lima i Ciutat de Mèxic. El 2021, va formar part en l’exposició «Biolectures» a l’EACC. Actualment, Jesús continua mirant la seua terra des del prisma de la Guerra Civil i la postguerra, i treballa en una nova sèrie sobre la ruta dels maquis en l’encreuament de Catalunya, Aragó i el País Valencià.
www.jesusmonterde.com 

La conferència, amb caràcter obert, forma part del taller de fotografia «Contar amb imatges. Accions i recursos per a la creació de projectes fotogràfics», impartit per Julián Barón i organitzat per l’Aula de Fotografia del Servei d’Activitats Socioculturals de la Universitat Jaume I.


 

Informació proporcionada per: Servei d'Activitats Socioculturals