Conferència | “La tradició gegantera en Aragó” per Daniel Martín Gimeno MENADOR espai cultural

SASC
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Data de l'event

18/12/2021 de 11.00 h. a 13.30 h.

Acte

Conferència

Títol

“La tradició gegantera en Aragó” impartida per Daniel Martín Gimeno

Lloc

Sala de conferències de MENADOR espai cultural

Entitat

Associació Cultural Dansants del Corpus

La Imatgeria en la Cultura popular a distints indrets del País Valencià i Aragó
L’Associació Dansants del Corpus organitza un cicle de conferències relacionades amb la tradició popular en l’ús de figures de gegants, nanos i cavallets, entre altres, amb les distintes manifestacions culturals i festives. Estan dirigides als grups culturals i a la ciutadania en general de la nostra ciutat. Dos d’aquestes conferències s’impartiran en la Sala de Conferencies del Menador, una el dissabte 23 d’octubre i l’altra el dissabte 18 de desembre en horari de 11:00 a 13:30 hores .

La primera d’elles (23 d’octubre) porta com a títol “Historia de l’ imatgeria popular a Alacant”, serà impartida per En Felipe M. Sanchis Berna, llicenciat en Filologia per la Universitat d’Alacant i músic pel Conservatori de la mateixa ciutat. Té àmplia experiència, teòrica (amb distintes publicacions) i pràctica, sobre aquest mon geganter. En la seva formació cal destacar la tesi doctoral sobre “Historia de nanos i gegants d’Alacant” realitzada en el Departament d’Humanitats Contemporànies (Facultat de Filosofia i Lletres d’Alacant), i participa activament en la Federació Valenciana de Nanos i Gegants (FVNG) sent vocal d’aquesta organització en representació de la Colla de Nanos i Gegants d’Alacant. 

La segona (18 de desembre), “La tradició gegantera en Aragó” impartida per Daniel Martín Gimeno llicenciat en Història per la Universitat de Saragossa y, entre altres, és Màster  en Mètode i tècniques Avançades d’Investigació Històrica. Treballa de Professor d’Educació Secundària i Batxillerat per al Govern d’Aragó. Presideix  la Comparsa de Gigantes y Cabezudos d’Alcorisa (Teruel) i és membre de la Junta Directiva d’APOGAMA (Associació de Porteadores y Músicos Amigos de los Gigantes de Aragón), fundada en el 2003. La tradició gegantera es remunta a l’any 1930 a partir de la documentació gràfica d’una parella de gegants. Actualment la Comparsa compta amb un total de 18 figures: 6 parelles de gegants i 6 cabuts. És una de les més nombroses i activa d’Aragó.

Informació proporcionada per: Servei d'Activitats Socioculturals