Presentació de Llibre | «Investiduras fallidas y Constitución ignota» d'Artemi Rallo Lombarte MENADOR espai cultural

12/07/2021 | SASC
Compartir

Compartir

Facebook
Twitter
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Data de l'event 16/09/2021 de 19.00 h. a 20.30 h.

Acte Presentació de Llibre

Títol «Investiduras fallidas y Constitución ignota» d'Artemi Rallo Lombarte

Lloc Sala de Conferències de MENADOR espai cultural, Plaça Hort dels Corders, 4 - CP 12001 - Castelló de la Plana

Entitat Universitat Jaume I

Editorial: Centro de Estudios Políticos y Constitucionales, 2020

Intervenen: Joan Montañés "Xipell" (presentador), Cristina Pauner, Francesc Michavila, Joan Lerma i Artemi Rallo 

Més informació:

(Text de l'editorial)

Aquest llibre va molt més allà d'una descriptiva crònica polític-constitucional de l'Espanya de 2015 a 2020. Aprofitant la privilegiada posició de l'autor com a observador directe des del seu escó del Congrés dels Diputats i del Senat, aquesta obra aprofundeix en la identificació de les llacunes constitucionals detectades i en l'avaluació d'alternatives.

La vida política espanyola de l'últim lustre ha estat plagada de múltiples primeres vegades, jornades històriques i successius episodis constitucions inèdits activant-se mecanismes constitucionals dels quals es dubtava, política i doctrinalment, de la seua virtualitat i es presumia, fins i tot, la seua inviabilitat pràctica. Sengles investidures fallides i, per tant, sengles repeticions electorals evidencien la necessitat d'analitzar alternatives al model vigent i les seues dificultats per a prosperar en benefici de la governabilitat. Els successius avatars constitucionals viscuts han compromès la posició neutral de la Corona, han evidenciat riscos desconeguts de col·lapse sistèmic, han provocat el xoc institucional entre Parlament i Govern, han desfigurat la funció parlamentària legislativa en benefici de la legislació d'urgència, han elevat la posició constitucional del Senat, han demostrat la indiscutibilidad de la llei pressupostària com a clau de volta de l'acció política, han negat el caràcter constructiu de la moció de censura, han constatat la incapacitat d'il·luminar amb èxit qualsevol conat de reforma constitucional i han posat en qüestió el marc legal aplicatiu dels estats excepcionals.

Artemi Rallo Lombarte és Catedràtic de Dret Constitucional en la Universitat Jaume I de Castelló i portaveu socialista en la Comissió Constitucional del Senat. Ha sigut Diputat nacional, Director de l'Agència Espanyola de Protecció de Dades, Director General del Centre d'Estudis Jurídics del Ministeri de Justícia i Diputat en les Corts Valencianes. S'ha ocupat de l'estudi del dret a l'oblit en Internet, de les xarxes socials, el dret europeu de protecció de dades, les administracions independents, les garanties electorals o el pluralisme informatiu. Ha impartit conferències en universitats i trobades científiques celebrades a Oxford, Ottawa, Los Angeles, Mont-real, Washington, Tel Aviv, Estrasburg, Cambridge, Grenoble, Brussel·les, Londres, Buenos Aires, Mèxic, Bogotà, Montevideo, Jerusalem, Panamà, Berlín, París, Casablanca, Zagreb, Roma, Santiago de Xile, Caracas, etc. Ha sigut investigador principal en projectes d'investigació nacionals i europeus sobre la reforma del sistema europeu de protecció de dades i l'enfortiment de la cooperació entre Autoritats de Protecció de Dades.

 

Entrada lliure previa inscripció al següent ENLLAÇ

Inici inscripció: 1/9/2021
Finalització inscripció: 15/9/2021
Recorda que aquesta és una activitat gratuïta, si finalment no pots anar-hi i ja has reservat,  per favor, gestiona l'anul·lació d'una de les dues maneres següents per tal que una altra persona pugui assistir.

1. Si eres membre de la comunitat universitària pots fer-ho via IGLU, a la Preinscripció o Assistent de Matrícula. Entra i "elimina la inscripció" dins de l'apartat "Cursos, congressos, tallers..."
2. Si no n'eres membre de la comunitat universitària i/o no disposes d'accés, pots escriure un breu correu a menador@uji.es, indicant nom i cognom i l'activitat de la que vols esborrar-te.

Aforament reduït. Per protocol COVID-19 se sol·licitarà dades personals dels assistents abans d'entrar a la sala. L'ús de la mascareta serà obligatori durant tota l'activitat i s'haurà de mantenir la distància social de 1,5 metres. 

Moltes gràcies per la teua col·laboració


MENADOR espai cultural | Plaça de l'Hort dels Corders, 4 | 12001 Castelló de la Plana

Telf ​+34 964 387 979 | menador@uji.es | Google maps

Informació proporcionada per: Servei d'Activitats Socioculturals