SEMINARI ART EN FEMENÍ

22/03/2023 | SASC
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Cicle: cursos i tallers del SASC.

Inscripció: des del 9 al 30 d'abril o fins que s’exhaurisquen les places.

Enllaç a la inscripció

Descripció del seminari:
Art en femení comença amb la conferència “Obrint els ulls: les dones com a protagonistes de l’art” de l’escriptora, comunicadora i experta en museus Ángeles Caso, el 9 de març, a les 19 hores, a la sala de graus de la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques (JAA205CC). Entrada lliure fins a completar aforament. No cal inscripció prèvia.

A partir d’aqueixa data, i amb una periodicitat aproximada de dues setmanes, els vídeos de les següents divuit sessions es pujaran a una plataforma a la qual tindran accés les persones matriculades en aquest seminari mitjançant contrasenya.
Ángeles Caso proposa una mirada de gènere a la història de l’art, tradicionalment androcèntrica. Per a això, recupera des dels orígens la vida i obra de nombroses dones que han format part d’aquest territori creatiu.

El curs es complementarà amb material gràfic i sonor inèdit, així com amb reproduccions de pintures i escultures, vídeos, entrevistes a artistes contemporànies, etc.

Programa:
Abasta des de la prehistòria, l’edat mitjana, el Renaixement, el barroc, els segles XVIII, XIX i XX amb les avantguardes i continua fins a la Segona Guerra Mundial i l’art contemporani.

Consta de 18 classes gravades de 60 minuts, juntament amb el material gràfic i sonor de la professora.

Professorat: Ángeles Caso, escriptora, comunicadora i experta en museus.

Més informació: Ángeles Caso

Nombre de places: 50

Persones destinatàries: persones interessades en la història de l’art i en la tasca de rescat de les artistes silenciades o esborrades durant segles per a analitzar ara les seues obres des d’una perspectiva de gènere.

Dates: des del 9 de març fins al 20 de desembre de 2023.

Horari: els vídeos de les classes estaran a la disposició de les persones inscrites en aquest seminari perquè puguen visualitzar-los quan ho consideren escaient.

Lloc: en línia, en una plataforma a la qual s’accedeix una vegada formalitzada la matrícula al seminari mitjançant un enllaç web que s’envia al correu electrònic proporcionat en matricular-se.

Durada en hores: 20

Preu:

30 € Públic en general

20 €    Comunitat Universitària

            Alumni-SAUJI

            Alumnes dels tallers formatius del SASC.

Crèdits reconeguts per l’UJI: 1
Avaluació i certificat: per a poder obtindre el certificat d’assistència, s’han d’aprofitar els coneixements impartits en el curs o taller. El professorat és l’encarregat de realitzar l’avaluació continuada i valorar la participació, l’interès i la implicació de l’alumnat.

S’ha de visionar el material de la pàgina web i, a més, es pot exigir un visionat mínim del 80% de les hores del seminari.

Termini d’inscripció: 30 d'abril de 2023 o fins que s’exhaurisquen les places.

Recurs d'imatge 231130_angeles-caso index

Clausura del curs impartit per l'escriptora i especialista en art Ángeles Caso, Art en femení i presentació del seu llibre «Las desheredadas»

Dijous 30 de novembre de 2023 |18 h | Sala de conferències de MENADOR espai cultural i en streaming per Youtube UJI

Informació proporcionada per: Servei d'Activitats Socioculturals