Taller de cant coral. Orfeó. UJI-encultura formació | Matrícula gratuïta

02/02/2022 | SASC
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Cicle: cursos i tallers del SASC.

Inscripció: des l’1 de setembre de 2021 10.00 h fins al 8 d’octubre de 2021 o quan es cobrisquen les places.

Matrícula gratuïta

Enllaç a la inscripció

La Universitat Jaume I, des del seu naixement, compta amb un grup de música vocal, l’orfeó, dirigit a l’estudiantat universitari, a qualsevol membre de la comunitat universitària i a qualsevol persona a qui li agrade cantar. Si aquest és el vostre cas, no dubteu a participar en aquesta activitat. 

El treball a portar a terme dins una formació coral comprèn diversos àmbits. Per una part, és necessari el treball de tècnica vocal per a desenvolupar les capacitats pròpies que permeten cantar sense perjudicar l’òrgan fonador i millorar el resultat de les obres interpretades. D’altra banda, és precís el treball d’expressió musical per poder interpretar les partitures segons les característiques de la seua època i autor. Per últim, entenem que hi ha un treball social en el qual el cor i la música interpretada es converteixen en un mitjà per compartir emocions i benestar a través de l’experiència musical. Entenem també el procés coral va des d’un treball individual a un treball en conjunt.

Objectius
•    Proporcionar un espai formatiu en tècnica vocal individual i col·lectiva.
•    Estudi i interpretació del repertori triat
•    Ampliar repertori a totes les èpoques musicals possibles, intentant aconseguir un treball heterogeni.
•    Obtenir una agrupació vocal capacitada per cantar en diversos tipus d’actes: institucionals, aplecs, trobades, etc.

Els aspectes tècnics que es treballen en el taller són:
•    L’estructura corporal: caixa toràcica, alineació de la columna vertebral i pelvis, relaxació mandibular
•    La respiració: respiració abdominal i costo-abdominal
•     La fonació: impostació de la veu, control del vel del paladar i laringe, ressonància corporal, atac i emissió de la veu, vocalització i articulació, l’empastament vocal

Persones destinatàries: taller dirigit a persones que vulguen participar en un projecte de cant coral, entenent que el cant coral és conjunt de persones que interpreten una peça de música vocal de manera coordinada. És el mitjà interpretatiu col·lectiu d’obres cantades o que requereixen la intervenció de la veu.

Nombre d’alumnes: 40

Horari: de 18:30 a 20:30 h

Lloc: Facultat de Ciències Humanes i Socials

Dilluns, HC2123AA

Dimecres, HC2106AA

Calendari i dates: 
Octubre: 13, 20 i 27.
Durant el mes d'octubre es faran classes de tècnica vocal.
Novembre: 3, 8, 10, 15, 17, 22, 24 i 29.
Desembre: 1, 13 i 15. I una data a determinar per a Concert de Nadal.
Gener: 24, 26 i 31.
Febrer: 2, 7, 9, 14, 16, 21, 23 i 28.
Març: 2, 7, 9, 14, 16, 28 i 30.
Abril: 4, 6, 11, 13, 25 i 27.
Maig: 2, 4, 9, 11, 16, 18, 23, 25 i 30
Juny: 1, 13 i 15.

Assajos extraordinaris: 4 i 11 de juny.

Concert de final de curs, 17 de juny de 2022

L’Orfeó col·laborarà puntualment en actes institucionals.

Crèdits reconeguts per l’UJI: 2

Professorat: Diego Alamar Goig

Diego Alamar s’inicia com a director de cors als 16 anys. D’ençà fins ara ha dirigit nombroses agrupacions vocals i instrumentals de distintes parts del món, destacant la seua tasca com a arranjador i guionista amb el grup vocal Octàmbuli, amb el que continua treballant actualment.
A l’àmbit musical i pedagògic destaquen els projectes realitzats a la Escuela de Música de San Ignacio de Moxos, Bolívia (2005-2007) i a la Fundació Barenboim-Said en Ramala, Territoris Palestins Ocupats (2009-2015).
Com a compositor destaquen les seues peces i cantates per a cor infantil i grups instrumentals. Ha composat bandes sonores per  a obres de teatre, curtmetratges i programes de televisió, entre els que destaquen el musical “Sobrepassades” o el documenta “Condenadas en Gaza”, de les corresponsals Ana Alba i Beatriz Lecumberri. També es reconeguda la seua faceta com a adaptador de música coral, on es poden destacar les seues nombroses adaptacions de música popular àrab

Informació proporcionada per: Servei d'Activitats Socioculturals