Conferència de fotografia: MONTERDE/CAZENAVE Taller de fotografia. Contar amb imatges (Sessió oberta al públic)

13/04/2020 | SASC
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Data: dimarts, 7 d'abril de 2020
Activitat: Taller de fotografia. Contar amb imatges
Títol:  Conferència de fotografia: MONTERDE/CAZENAVE
Entitat: Universitat Jaume I

El passat 7 d'abril hauria d'haver tingut lloc en el MENADOR espai cultural una xarrada, oberta al públic en general, entre els fotògrafs Jon Cazanave i Jesus Monterde dins del Taller de Fotografia: Comptar amb imatges. Accions i recursos per a la creació de projectes fotogràfics. Les circumstàncies actuals en què ens trobem van impedir assistir presencialment a eixa xarrada, però la mateixa va tindre lloc de forma virtual i ara us l'oferim oberta perquè tots podem gaudir-la.

M​ONTERDE/CAZENAVE​

Jon Cazenave i Jesús Monterde s’han trobat en el paisatge basc i del Maestrat. En aquesta conversa sense filtres, tots dos comparteixen un viatge vital l’objectiu del qual és transformar la fotografia en l’essència de la terra que habiten.

 

Jon Cazenave

País Basc - Espanya, 1978

Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Deusto en 2001. La seua aproximació a la fotografia parteix des d’una  perspectiva antropològica de caràcter íntim per a després desenvolupar un llenguatge que incorpora signes i símbols ancestrals a la creació contemporània. En 2016 va ser seleccionat per a participar en la 18 edició del programa European  Eyes on Japan , i en 2019 es va encarregar de la direcció i realització de fotografia per al catàleg de l’exposició  Balenciaga y la pintura española en el Museu Nacional Thyssen-Bornemisza. En 2020 presentarà en Artegunea Kutxa en Tabakalera Sant Sebastià la conclusió al seu projecte Galerna, on la naturalesa, la història i la llegenda conviuen amb una força inusitada, conformant una terra de mites i màgia que s’albira en les seues fotografies. Arbres, ones, animals i cels negres construeixen un món simbòlic que es converteixen en accés de significació i comprensió a l’ànima del poble basc, l’ànima vella d’un poble que persegueix el seu paradís perdut. Galerna pretén ser un elogi a la identitat original de la terra.

www.joncazenave.com

 

Jesús Monterde

Benassal, 1969

Natural de l’Alt Maestrat , una terra rural, tancada, abrupta, seca, dura…, circumstàncies que han marcat la idiosincràsia dels seus habitants que podrien ser descrits amb els mateixos adjectius. Jesús ha explorat aquest territori amb la seua mirada fotografiant ritus, costums i paisatge pacientment, però al mateix temps d’una manera instintiva i impulsiva; el ritme del temps és molt inestable a la muntanya. Nemini Parco i Ullal són el resultat d’aquesta observació, dues sèries fotogràfiques convertides en fotollibres. La sèrie Nemini Parco va formar part de l’exposició Un cierto panorama (reciente fotografía de autor en España) que s’ha exhibit a Madrid, Buenos Aires, Lima i Ciutat de Mèxic. Actualment Jesús continua mirant la seua terra des del prisma de la Guerra Civil i la postguerra, i està treballant en una nova sèrie sobre la ruta dels maquis en la cruïlla de Catalunya, Aragó i el País Valencià.

www.jesusmonterde.com

 

 

 

Informació proporcionada per: Servei d'Activitats Socioculturals