Taller d'escriptura creativa: conferència de Antonio Garrido presentant la seua novel·la "El jardín de los enigmas"

27/01/2020 | SASC
Compartir

Compartir

Facebook
Twitter
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Data: dijous, 13 de febrer de 2020

Activitat: Taller d'escriptura creativa

Títol: Conferència de Antonio Garrido presentant la seua novel·la "El jardín de los enigmas"

Lloc: MENADOR espai cultural (Pl. de L'Hort dels Corders, 4. Castelló de la Plana)

Hora: 18 h

Entitat: Universitat Jaume I

Més informació: https://www.uji.es/cultura/base/historic19-20/escriptura1920/

Entrada lliure

 

El dijous 13 de febrer, intervindrà en la sala del Menador, l’escriptor Antonio Garrido, guanyador del premi Fernando Lara 2015, en un acte organitzat pel SASC de la Universitat Jaume I. Presentarà la seua novel·la més recent, El jardín de los enigmas.

Antonio Garrido (Linares, 1963)

La crítica ha qualificat la seua narrativa d’àgil i addictiva gràcies a trames sorprenents, personatges inoblidables i una acurada documentació que li han proporcionat l’unànime reconeixement internacional. Traduït a més de quinze idiomes, la seua fulgurant carrera l’ha convertit en el primer espanyol la traducció a l’anglès del qual aconsegueix el número u absolut de vendes als Estats Units en la llista d’Amazon, en tots els gèneres i totes les categories. La seua primera novel·la, La escriba (2008), es va alçar amb el Prix des Lecteurs Selection 2010, i va ser finalista del Prix Fulbert de Chartres amb El lector de cadáveres.

Una minuciosa documentació i el treball a consciència aconsegueixen que en les trames de les seues històries universals tot encaixe.

El jardín de los enigmas

Al Londres industrial de mitjan del segle xix, Rick Hunter és un caça-recompenses que sobreviu venent-se al millor postor i a qui acompanya un fosc desig de venjança.
Després d’escapar d’una mortal emboscada, una estranya pista el condueix fins a una exclusiva floristeria, la propietària de la qual és experta en el llenguatge de les flors, coneixements que li han guanyat el favor de poderosos i aristòcrates, desitjosos de comunicar les seues passions secretes a través de les plantes.
Rick aconsegueix un treball com a aprenent i descobreix que allò que pareixia un luxuriós entreteniment es correspon amb un sofisticat sistema de missatges entre personatges extremadament perillosos: l’ambiciós Gustav Gruner, cònsol d’Alemanya; Lord Bradbury, un ric filantrop; Daphne Loveray, una bella i enigmàtica dona casada amb un indesitjable i Karum, un sàdic nadiu de les colònies.
A partir d’aquell instant es desencadenarà una endiablada trama de crims en una ciutat que només viu per a la inauguració de la primera Exposició Universal, el moment en el qual l’Imperi Britànic demostrarà al món tot el seu poder... o podrà afonar-se si Rick no descobreix la veritat.

Informació proporcionada per: Servei d'Activitats Socioculturals