UJI

Exposició: «La mirada oscura» de Fernando Cabalo

Última modificació: 15/12/2017 | Font: SASC

Títol: «La mirada oscura» de Fernando Cabalo
Data: del 14 de desembre de 2017 al 13 de gener de 2018
Inauguració: dijous, 14 de desembre a les 19.30 h
Horari: de dimarts a dijous de 18.30 a 20.30 h, divendres i dissabtes d’11.30 a 13.30 h i de 18.30 a 20.30 h. Diumenge, dilluns i festius tancada. 
Preu: entrada lliure
Lloc:  Llotja del Cànem. Seu de la Ciutat de la Universitat Jaume I. C/ de Colom, 22. Castelló de la Plana.
Visites guiades obertes i gratuïtes: divendres 15 de desembre a les 18.45 h i dissabte 13 de gener a les 11:45h
Visites guiades per a grups: per a concertar les visites envieu un missatge a aula-fotografia@uji.es o  telefoneu al 964 728 872, de dilluns a divendres de 10 a 14 h.

Breu descripció:  «La mirada oscura» és una col·lecció d'imatges paisatgístiques i costumistes que atrapen l'instant i ho converteixen en etern. L'autor cerca, d'una banda, acostar el quotidià i el social a l'espectador, retratant situacions del dia a dia que passen desapercebudes. En molts casos observem imatges atípiques sobre llocs o monuments molt coneguts. I per un altre, cerca destacar la magnitud de la naturalesa a través de la figura humana, evocant la solitud i la intimitat de les escenes. L'exposició consta de 34 fotografies en blanc i negre. 

Fernando Cabalo és músic i guitarrista de grups com Malconsejo i Miss Black Emotion, entre uns altres. Va descobrir la fotografia quasi de forma casual, ja que després d'haver estudiat la tècnica analògica i de revelat va començar a mostrar més interès en aparèixer les càmeres digitals, per la seua facilitat i immediatesa. L'arribada de la fotografia als telèfons mòbils va ser el catalitzador de la seua carrera com a fotògraf, especialment amb l'aparició d’Instagram, on compta amb més de 30.000 seguidors.

Viatger incansable, va sempre acompanyat de la seua càmera, una Fuji x100, i del seu mòbil, un iPhone 6. Les edicions són realitzades íntegrament amb aplicacions per a mòbil i editades en iPad. La seua fotografia barreja el paisatge, homenatjant als seus admirats Ansel Adams i Sebastiao Salgado; amb el street phography o foto de carrer (Henri Cartier Bresson, Elliott Erwitt, Vivian Maier, Garry Winogrand, Rui Palla, etc.)

 

 

 

 

 

 

Informació proporcionada per: Servei d'Activitats Socioculturals