La Galeria Octubre de l’UJI posa en valor l’art realitzat amb paper de l’artista Pilar Sala  Galeria Octubre

14/12/2022 | SASC
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Galeria Octubre de la Universitat Jaume I de Castelló tanca el seu cicle expositiu anual amb l’obra de l’artista Pilar Sala Vallejo (Lorca, 1942), autora d’un emocionant treball que té al paper com a protagonista. El títol de la mostra: «Papers de la memòria», que realitza un recorregut pels últims trenta anys de la carrera d’aquesta artista establida des de fa ja alguns anys a Alacant. Peces dels anys 90 conviuen amb les seues últimes instal·lacions, algunes d’aquests signades aquest mateix 2022. Va ser precisament durant aquella última dècada del segle XX, quan Sala va configurar la seua particular mirada sobre el món, una mirada que ens convida a redescobrir allò que ens envolta per a arribar a conèixer-nos a nosaltres mateixos. El caràcter investigador de l’artista i la seua particular poètica es reflecteixen en una obra on el paper és la matèria que serveix a l’expressió, un paper que ella mateixa construeix i a través del qual es configuren imatges en les quals la creadora reflexiona sobre una de les seues grans preocupacions: la relació entre la naturalesa, l’art i l’ésser humà.

L’exposició porta parella l’edició d’un catàleg amb textos de la comissària Patricia Mir Soria i la investigadora Marta Castanedo, de la Universitat de Salamanca. En aquests es traça un perfil biogràfic de l’artista i s’analitzen les claus del discurs de l’exposició. 

La mostra «Papers de la memòria» podrà visitar-se de manera gratuïta en horari de dilluns a divendres de 10.30 a 13.30 hores, fins al pròxim 31 de gener, excepte en el període de vacances de Nadal (del 24 de desembre de 2022 al 8 de gener de 2023).

Informació proporcionada per: Servei d'Activitats Socioculturals