2015 | EXPOSICIÓ | Essencial Essencial

09/09/2019 | SASC
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Data: Del 2 de març al 2 d’abril de 2015

Títol: Essencial

Lloc: Galeria Octubre. Campus universitari

Hora: Inauguració el 2 de març de 2015, a les 13 hores

Informació addicional: Horari expositiu de la sala: dilluns a divendres de 10 a 13:30 hores i de 16 a 20:30 hores.

Aquesta exposició s’inaugura coincidint amb la celebració del  XXIV aniversari de la creació de la Universitat Jaume I. Mostra dedicada en aquesta ocasió a artistes que tenen en la ceràmica, tant pel que fa al material com al seu processament, el fonament on desenvolupen el seu art.

Myriam Jiménez, Manolo Sales, Mariano Poyatos i Juan Ortí són els artistes seleccionats per a conformar aquesta exposició que porta per títol “Essencial”. Terme que, com es pot deduir, apunta a uns procediments i resultats basats en l’abstracció, el constructivisme i la reducció de formes como a línia d’actuació amb la qual desplegar les seues propostes respectives.

Lògicament, cada un d’ells realitza les seues obres seguint el seu propi criteri i singularitat, però que, com indica el comissari Joan Feliu en el seu text, comparteixen un denominador comú, l’essencial. Per això l’elecció d’aquest grup d’artistes que l’aborden magistralment en les seues pràctiques artístiques: l’essencial quasi més important, encara que sense obviar-ho, que la matèria amb què plasmen els seus respectius treballs; i d’aquesta forma ens ofereixen un repertori d’estructures, textures, desenvolupaments geomètrics i cromàtics que demostren: d’una banda, la unió entre tècnica i sensibilitat i, d’una altra, el desig d’establir un peculiar diàleg entre les creacions de Jiménez, Ortí, Poyatos i Sales i els espectadors, els quals, sense cap dubte, obtindran un gaudi estètic davant la contemplació de les seues excel·lents creacions.

Wenceslao Rambla Zaragozá

Vicerector de Cultura, Extensió Universitària i Relacions Institucionals

Universitat Jaume I

 

Catàleg de l'exposició (versió descarregable en pdf)
 

 

Informació proporcionada per: Servei d'Activitats Socioculturals