UJI

Presentació de fotollibre: «De Paco Llop a Paco Martí»

«Photobook Club Castelló»
28/10/2019 | SASC

Data: dimecres, 30 d'octubre de 2019
Activitat: Photobook Club Castellón
Títol:  Presentació fotollibre "De Paco Llop a Paco Martí"
Lloc: MENADOR espai cultural (plaça de l’Hort dels Corders, s/n)
Hora: 20 h
Entitat: Universitat Jaume I

Entrada lliure amb inscripció prèvia, enviant un correu a photobookclubcastellon@gmail.com , fins completar aforament.

 

Francisco Llop Valero (Paterna, 1967) és màster en Fotografia, Art i Tècnica per la Universitat Politècnica de València.

L’any 1998 veu la llum el seu primer projecte fotogràfic extens, Arrossers, un treball sobre els paisatges i la gent dedicats al cultiu de l’arròs en la zona de l’Albufera. Aquest projecte és seleccionat pel SARC de la Diputació de València dins del seu programa d’activitats culturals, fet que el va portar a realitzar les seues primeres exposicions individuals.

Durant el període 2006-2010 es dedica a allò que seria un dels seus treballs més amplis quant a producció fotogràfica. Aquest nou projecte, marcat per l’experiència social de la crisi, consistia a anar retratant els clients a qui atenia personalment en l’oficina d’una entitat financera. Aquest treball, davall el rètol Banca personal, va ser becat per l’Obra Social de Caja Madrid, formant part de les exposicions itinerants dels seus centres d’art durant el període 2011-2012.

Des de l’any 2013 fins a 2017 prepara El riu invisible. Es tracta del treball l’exposició i llibre del qual presenta a València el MUVIM, després de ser mereixedor de la primera Beca Fragments de la Unió de Periodistes Valencians.

En continu procés d’elaboració es troben a més les seues sèries Terrari i Habitari. En ambdós, aborda la relació entre home i naturalesa, anant més enllà de l’enfocament documental, endinsant-se en una perspectiva poètica i suggeridora. Aquests treballs han sigut exposats de forma individual i li han valgut diversos premis i reconeixements.

En paraules de l’autor: “La majoria de projectes personals que he realitzat fins a la data són de llarg recorregut en el temps i estan sempre relacionats amb el meu entorn més pròxim, en allò pròxim, en la meua cultura, perquè entenc que és la millor manera de no quedar-se en l’anècdota o l’exòtic, sinó de parlar amb la màxima profunditat i nuesa d’allò que un millor coneix”.

En 2018 crea una nova editorial, Debacle Ediciones. Amb aquesta es vincula al grup de dissenyadores Tapas Duras i a l’autor Paco Martí; i publica La vida sencera.

“(…) A més d’una magnífica selecció del seu treball, s’inclou també l’intercanvi de correus electrònics entre Llop i el mateix Martí, un diàleg en el qual per primera vegada el fotògraf de Castelló parla del seu procés creatiu, del seu mode de veure, viure i entendre la imatge, de la seua mirada, del seu paisatge personal i íntim, de la seua vida quotidiana, de la seua gent. No cal ni dir-ho que aquestes confessions són reveladores i ens permeten conèixer millor un artista extraordinari ‒perquè ho eres, Paco‒.

Amb La vida sencera, i encara que no m’agrade del tot aquesta expressió, es fa justícia a un autor original, perquè es dona la visibilitat que mereix la seua obra, i es reconeix un treball que no sols ha servit perquè altres generacions s’inspiraren en ell, sinó que a més l’eleva al lloc que mereix dins de la fotografia al nostre país.”

(Extracte de “Quaderns”, periòdic Mediterráneo, per Eric Gras)

Informació proporcionada per: Servei d'Activitats Socioculturals