UJI

Imaginària 2020 - Photography Festival

Festival Imaginària - Photography Festival

Última modificació: 11/09/2020 | Font: SASC

Un any més, i fidel a la cita, el Festival Imaginària - Photography Festival que organitza la Universitat Jaume I a través del Servei d’Activitats Socioculturals del Vicerectorat de Cultura, arriba amb tota la força que les imatges poden transmetre. En aquesta ocasió s’han organitzat 25 mostres expositives que donen compte de la diversitat amb què aquest mitjà es mesura amb la realitat, prenent-li el pols, cobrint un ampli espectre de temàtiques i aspectes, tant en termes documentals com patrimonials, artístics i creatius.


Autors com Robert Capa, Gerda Taro, Paco Boix o César Lucas ens acosten el testimoniatge del que va ser per a moltes persones una fita en la seua vida, la Guerra Civil espanyola, el desastre que va suposar el règim nazi en els camps de concentració o el canvi de la nostra societat amb la transició a la democràcia.


Altres com José Luis Carrillo, Vórtice Photo, Paco Moltó, Martí Albesa o Nacho Canos ens aproximen a la mirada del fotoperiodista i la seua labor de relatar de manera crítica la realitat. Una realitat que es transforma en denúncia social amb Julia Galán.


La fotografia d’autor també té cabuda amb treballs com els de David Salcedo, Gracia Barrué, Esther Pegueroles, Hugo Martínez o Alex Francés.


La instal·lació ens arriba de la mà de Maya Jankovic i Eduardo Valderrey. La fotografia creativa a través de la proposta de Robert Lengua, Gilberto Membrado, o el col·lectiu Eva Pilar.


El projecte comissariat per Mónica Carabias en la qual participen Kirti Cea, Julia Carbonell, Cristiana Gasparotto i Darío Gil Cabanas conjumina totes i cadascuna de les cares que ens ofereix la imatge com a mitjà per a la investigació, l’anàlisi i el coneixement, i serveixen de cresol per a significar aquesta edició del Festival.


El fotògraf i la fotògrafa aficionats també són presents gràcies a les mostres col·lectives que ens presenten les diferents agrupacions fotogràfiques que campegen a la província de Castelló i amb les quals sempre és un plaer comptar.


Com sempre, volem agrair a totes les persones, col·lectius, entitats, empreses i institucions que fan possible aquest esdeveniment la seua col·laboració i entusiasme per a reconèixer el paper que la fotografia té com a vehicle de comunicació, creació i coneixement.


Carmen Lázaro Guillamón
Vicerectora de Cultura i Relacions Institucionals
Universitat Jaume I

Després de la publicació del Reial decret 463/2020, de 14 de març, pel qual es declara l’estat d’alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada per la COVID-19, l’organització del Festival IMAGINARIA fotografia a la primavera, s’ha vist obligat a canviar les dates del 18 de setembre al 6 de novembre de 2020

TOTA LA INFORMACIÓ A: https://www.imaginaria.uji.es/

PROGRAMA PDF

Informació proporcionada per: Servei d'Activitats Socioculturals