Encontres Musicals: «Alasdair Roberts amb la col·laboració de Jordi Montesó»

Concert
16/02/2018 | SASC

Data: 14 de març de 2018
Hora: 19.30 hores
Activitat: concert
Cicle: «Encontres musicals»
Lloc: Menador espai cultural. Plaça de l’Hort dels Corders, 4. Castelló de la Plana
Entitat:  Universitat Jaume I / Born! Music 
Inscripció: entrada lliure fins completar aforament. Es prega màxima puntualitat.

Alasdair Roberts

Després de presentar-se en aquella feliç anomalia que va ser Appendix Out, l’escocès Alasdair Roberts ha dedicat el nou segle a la contrarietat necessària que és construir un folk neotradicional. Implacable antropòleg musical, excel·lent compositor, combina la virtut d’interpretar temes tradicionals amb la frescor d’un acabat de traure del forn, i d’escriure cançons que pareixen depurades per segles de transmissió oral. Sens dubte, estem davant d’un dels grans actualitzadors en actiu del folk anglosaxó, junt amb noms de la talla dels de Joanna Newsom, Bill Callahan, Josephine Foster, James Yorkston, Sam Beam (Iron & Wine) o Will Oldham.

Jordi Montesó

Jordi Montesó (Vila-real, 1980) és llaütista, antropòleg i doctor en Filosofia. Com a responsable d’investigació del Centre d’Estudis Antropològics ACAF, va crear el 2004 el grup Sitja, del qual n’és membre i compositor. La seua tasca musical gira entorn a l’estudi de les músiques d’arrel i la seua significació en la societat contemporània.

Més enllà de les seues publicacions escrites en revistes especialitzades (Isegoría, Daimon, Éndoxa, etc.) i d’altres de divulgació (Sons de la Mediterrània), ha enregistrat 4 treballs d’estudi amb Sitja (La placeta de l’orat, Musicabulari, Good Laboratory Practices i actualment Sidereus Nucius); també ha col·laborat ficant sons tradicionals a desenes de projectes entre els quals destaquen bandes com ara Les deesses mortes o el compositor Ramon Godes.

El 2014, com a Sitja, va obtenir el premi Ovidi al millor disc folk i el 2012 el premi Onda Cero per la seua tasca en la investigació amb les músiques d’arrel.

Pel que fa al treball de promoció musical, ha estat codirector de la Llotja de Música Urbana i del festival Tardoràlia.

Universitat Jaume I CIF: Q-6250003-H Av. de Vicent Sos Baynat, s/n 12071 Castelló de la Plana, Espanya
Tel.: +34 964 72 80 00 Fax: +34 964 72 90 16