DocsBarcelona del mes - 2º trimestre 2017

13/09/2017 | SASC

 

Títol: AMATEURS A L'ESPAI
Data: dimecres, 12 d’abril de 2017
Hora: 20 h
Preu: entrada lliure
Lloc: Teatre del Raval, Castelló de la Plana 

Max Kestner. Dinamarca, 2016. 89 minuts. VO en danès subtitulada en català

Kristian i Peter són amics, són enginyers de primer nivell i comparteixen un somni: construir un coet fet a casa que els permeta viatjar a l’espai. Si tenen èxit, Dinamarca serà el quart país a la història en enviar persones més enllà de l’atmosfera terrestre.

Acompanyats d’un grup de fanàtics de l’aeronàutica, els dos protagonistes han de lluitar contra els més grans desafiaments tècnics i fins i tot desatendre les seues obligacions familiars per fer realitat el seu somni. Aconseguiran construir un coet amb el mateix pressupost que costaria fer un cotxe?

Amateurs a l’espai és la història d’un dels grans somnis de la humanitat i de com fer-lo realitat, tot i els xicotets entrebancs quotidians com ara perdre el tornavís o les baralles per decidir a qui li toca traure les escombraries. És possible arribar a les estrelles des de casa?

https://www.youtube.com/watch?v=-gwK4lixdrM


Títol: VENUS
Data: dimecres, 10 de maig de 2017
Hora: 20 h
Preu: entrada lliure
Lloc: Teatre del Raval, Castelló de la Plana 

Lea Glob i Mette Carla Albrechtsen. Dinamarca, Noruega, 2016. 80 minuts. VO en danès subtitulada en català

Dues joves directores daneses convoquen un càsting com a part del procés de recerca per filmar una pel·lícula eròtica de i per al sexe femení. En resposta a la crida, més de 100 dones apareixen al seu apartament i parlen directament a càmera sobre les seues fantasies eròtiques, els seus desitjos i les seues frustracions. A mesura que avança el rodatge, les entrevistades s’obren més a càmera i la trama va prenent forma. Les directores s’adonen que, sense haver-ho previst, aquestes sessions íntimes ja són la pel·lícula que necessitaven fer.

Una història sincera, honesta i vulnerable sobre les dones en relació al sexe, el desig, les emocions, els descobriments, el paper que suposadament han de jugar al llit i totes aquelles coses de les quals mai ens havíem atrevit a parlar.

https://www.youtube.com/watch?v=F21_kuqFH3A


 

Títol: TOTS ELS GOVERNS MENTEIXEN
Data: dimecres, 14 de juny de 2017
Hora: 20 h
Preu: entrada lliure
Lloc: Teatre del Raval, Castelló de la Plana 

Fred Peabody. Canadà. 2016. 90 minuts. VO en anglès subtitulada en català 

Als anys 60, la columna setmanal del periodista nord-americà I. F. Stone va marcar una època desemmascarant la corrupció i les mentides del govern amb una informació veraç, contrastada i independent.

En els temps actuals, on la major part dels mitjans de comunicació formen part de grans imperis mediàtics sotmesos als interessos del govern i les grans corporacions, la reivindicació de la figura d’I. F. Stone és més necessària que mai.

Els protagonistes de la pel·lícula, una nova fornada de periodistes d’investigació de mitjans independents dels Estats Units, recuperen el seu llegat i donen la cara per defensar el dret de la ciutadania a accedir a una informació lliure d’interferències, contrastada i honesta.

Tots els govern menteixen posa cara i dóna veu als noms que hi ha darrere temes tant espinosos com el cas Snowden, les fosses comunes a la frontera amb Mèxic o la violació del dret a la intimitat de la ciutadania. Glenn Greenwald, Jeremy Scahill, Amy Goodman i Michael Moore, entre d’altres, ofereixen el seu testimoni en un documental produït per Oliver Stone.

https://vimeo.com/178666188

 

DocsBarcelona del mes​

Una iniciativa de Parallel 40 - C/ Rosselló 184, 2n 3.ª

08008 Barcelona. Tel: 93 452 46 28

programa@eldocumentaldelmes.com   

www.eldocumentaldelmes.com

logo docsbarcelona

Universitat Jaume I CIF: Q-6250003-H Av. de Vicent Sos Baynat, s/n 12071 Castelló de la Plana, Espanya
Tel.: +34 964 72 80 00 Fax: +34 964 72 90 16