Conferència taller d’escriptura creativa: Marta Querol

Última modificació: 05/10/2017 | Font: SASC

Data: dijous, 19 d’octubre de 2017

Activitat: Conferència taller d’escriptura creativa

Títol: Marta Querol

Lloc: sala de conferències del MENADOR espai cultural

Pl. de l’Hort dels Corders, 4. Castelló de la Plana

Hora: 18 hores

Entitat: Universitat Jaume I

 

 

La valenciana Marta Querol va arribar a l’escriptura per accident. Va estudiar Econòmiques i Enginyeria de Qualitat i el seu treball es va desenvolupar sempre en aquest últim camp. Tal vegada per això els seus escrits són tan exactes, tan redons, tan directes. Amb la seua primera novel·la, El final del ave Fénix (2008, 2010, 2012), va cometre la insensatesa d’enviar-la al premi Planeta i va ser una de les deu finalistes de 2007. Havia trobat el seu camí. A aquesta li van seguir Las guerras de Elena (2012) i Yo que tanto te quiero (2015, 2016). Amb aquesta saga familiar ―que li agradaria pensar són uns Buddenbrok a l’espanyola― ha conquistat lectors de tot el món i les tres han ocupat llocs destacats en les llistes de vendes.

Tampoc va pensar mai que faria televisió i ràdio ―en això últim segueix― o que escriuria en el periòdic centenari de la seua ciutat (Las provincias), i no obstant això ho va fer durant quatre anys amb la seua columna Piedra, papel, tijera que ara continua, quan pot i com pot, en el seu blog d’aquesta web. Pareix que li agraden les presons, a ella i a les seues novel·les, i se la pot veure en Zenda com una «presonera» més entre firmes a les quals sempre ha admirat, o pots trobar les seues novel·les en les mans dels narcos més coneguts del planeta com ara el Chapo Guzmán.

Alguns li diuen que com ja ha tingut fills ―dos―, ha plantat un arbre ―una llimera―, ha pujat en globus i escrit un llibre ―quatre fins a la data més els de relats―, ja pot morir-se, però ella somia amb no fer-ho fins a complir el repte pendent d’aprendre a muntar amb bicicleta i tants altres com se li posen per davant.
Els que la coneixen la defineixen com a inconformista, difícil d’etiquetar, solidària, discutidora i franca, i aquestes característiques impregnen els seus articles i molts dels relats que ha escrit, alguns dels quals podeu llegir gratis ací.
És molt activa en les xarxes socials i tant en la seua pàgina oficial de Facebook com en Twitter o en les distintes webs de les seues novel·les es prea de contestar a tot el món, sempre que es dirigisquen a ella amb respecte.

Informació proporcionada per: Servei d'Activitats Socioculturals
Universitat Jaume I CIF: Q-6250003-H Av. de Vicent Sos Baynat, s/n 12071 Castelló de la Plana, Espanya
Tel.: +34 964 72 80 00 Fax: +34 964 72 90 16