UJI
  • UJI
  • Informació sobre el coronavirus

Informació sobre el coronavirus

Última modificació: 15/01/2021 | Font: SCP

Decàleg COVID Estudiantat Decàleg COVID PDI-PAS

Preguntes més freqüents

Què he de saber abans d'anar a un examen presencial?

La realització d'exàmens presencials al campus durant la pandèmia requereix les mesures de prevenció que ja s'han implementat de manera col·lectiva i individual. A més, has de comprovar prèviament l'aula on es realitzarà l'examen i cal arribar-hi amb suficient antelació. Entra directament, evitant aglomeracions en corredors i portes d'entrada. Una vegada dins, cal asseure exclusivament en els seients marcats per a tal fi i deixar visible a la taula la teua acreditació. Col·loca  les teues coses (abric, motxilla o bossa) en la teua pròpia cadira.

Recorda que l'ús de mascareta és obligatori. En totes les aules trobaràs tovalloletes desinfectants i als corredors i entrades a l’UJI dispensadors de gel. Utilitza-les. També pots portar, si ho prefereixes, el teu gel.

IMPORTANT: L'estudiantat que no puga assistir a les proves per trobar-se en quarantena o en una situació compatible amb COVID-19, ha d'informar-ne prèviament a través del formulari www.uji.es/coronavirus/casos i ha de seguir les  instruccions de les preguntes següents. 

Què faig si presento símptomes de COVID-19?

a. Si els símptomes els tens mentre estàs a casa, has d'aïllar-te en el teu domicili i no accedir a l'UJI sota cap circumstància. Contacta amb el teu centre de salut o amb la Conselleria de Sanitat a través del telèfon 900 300 555 o http://coronavirus.san.gva.es/. A continuació, comunica a l'UJI la teva situació amb el formulari. Has de presentar un justificant sanitari en aquest moment o en un màxim de deu dies.

b. Si els símptomes els tens mentre ets al campus, fora de l'aula, desplaça't al teu domicili extremant les mesures de seguretat, utilitzant en tot moment màscara, mantenint les mesures de distància social i evitant el contacte manual amb objectes, portes, etc. Quan arribis al teu domicili, actua llavors com s'indica en el cas a.

c. Si els símptomes els tens mentre ets a l'aula, has de comunicar-ho al professorat responsable de l'activitat docent, extremant les precaucions mentre dura el desplaçament com s'indica en els casos (a) i (b).

Si penses que ets un alumne vulnerable, contacta amb la Unitat de Diversitat i Discapacitat (estudiantatvulnerable@uji.es) i t'informaran de la documentació mèdica que cal aportar perquè avaluen la condició de vulnerabilitat. Ací pots consultar el protocol.

Què ocorre amb les meves classes o pràctiques si no puc acudir per estar en aïllament per COVID-19?

Com has emplenat el formulari www.uji.es/coronavirus/casos, el professorat ja coneix la situació. Recorda que en un màxim de deu dies a partir de la comunicació, has de presentar un justificant sanitari que acrediti la condició al·legada, perquè el professorat el pugui consultar. Rebràs suport docent, sempre atesa la idiosincràsia i especificitats de cada assignatura. El centre s'encarregarà de vetllar perquè la persona afectada que hagi de realitzar l'aïllament i els contactes estrets que hagin de complir la quarantena reben suport docent en les diferents assignatures en les quals estiguin matriculats.

Si estàs realitzant pràctiques acadèmiques externes, has d'informar per correu electrònic al més aviat possible el teu supervisor/a en l'entitat així com al teu tutor/a de la Universitat. El teu tutor o tutora serà l'encarregat d'ajustar el projecte formatiu mitjançant una addenda si fos necessari, segons acordeu amb el teu supervisor o supervisora en el teu cas concret.

Què ocorre si tinc un examen i no puc acudir per estar en aïllament per COVID-19?

La Universitat considera causa de força major tenir diagnosticada i activa la malaltia de la COVID-19, trobar-se en quarantena o presentar simptomatologia. Cal activar el procediment amb el formulari. En aquesta primera sol·licitud o en un màxim de deu dies, has de presentar un justificant sanitari que acrediti la condició al·legada. El professorat pot accedir per IGLU a la llista de l'alumnat que es troba en algun dels supòsits d'adaptació de la docència i l'avaluació.

A partir d'aquest moment, el professorat pot establir una segona data d'examen, realitzar l'examen en modalitat no presencial en la mateixa data o en una altra posterior o altres opcions que garanteixin que l'estudiantat rep el suport docent d'acord amb el punt 5 de la «Guia d'actuació per al maneig de casos i contactes amb l'estudiantat UJI». En aquesta comunicació està la informació més completa: https://www.uji.es/coronavirus/estudiantat/avaluacio/

I si un company o companya és diagnosticat i crec que sóc contacte estret?

En primer lloc, revisa que ets un contacte estret. Hem preparat una infografia per a ajudar-te.

La Universitat ja inicia un protocol de seguiment de tots els contactes estrets quan es dóna un positiu. Però si creus que realment has mantingut un contacte estret i no s'han posat en contacte amb tu, informa de la teva situació en www.uji.es/coronavirus/casos.

Si el teu cas és que has tingut un contacte amb una altra persona que al seu torn ha estat contacte estret d'un positiu, has d'extremar les mesures de precaució fins a tenir els resultats del teu contacte. Si la persona confinada resulta finalment positiva, podries passar a ser un contacte estret. En aquest cas, queda't aïllat en el teu domicili, no accedeixis a l'UJI i segueix les indicacions de la primera pregunta.

On puc descarregar un certificat de matrícula si el necessite per a poder desplaçar-me? 

A IGLU. Aquesta és la ruta:  Iglu / Totes les seccions / Acadèmica / Estudi / Certificat de matrícula

Què més puc fer per a prevenir?

a. Limita al màxim els contactes socials. La Universitat ha aplicat mesures preventives en tot el campus (https://www.uji.es/coronavirus/mesuresprev/) i ha implementat diferents protocols. Coneix-los i col·labora en tot el possible.

b. És molt important tenir actualitzada la targeta sanitària individual SIP. Si tens el teu domicili habitual anés de la Comunitat Valenciana o en un altre municipi diferent al que resideixes durant el curs, has de tramitar o actualitzar la teva targeta SIP de la Generalitat Valenciana. Fes-ho ja, no ho deixis per a més endavant. En Targeta sanitària individual trobaràs més informació.

c. Col·laborar amb el #VoluntariatCOVID al campus. Escriu a habitatsaludable@uji.es i informa't

d. I les teves emocions? Coneixes algunes claus psicològiques en temps de pandèmia? #UJI Saludable t'informa: www.ujisaludable.uji.es

Què faig si presente símptomes de COVID-19 mentre estic a casa?

Si els símptomes els tens mentre estàs a casa, has d’aïllar-te en el teu domicili i no accedir a l’UJI en cap circumstància. Contacta amb el teu centre de salut o amb la Conselleria de Sanitat a través del telèfon 900 300 555 o de la web http://coronavirus.san.gva.es/

Tot seguit, contacta amb l’UJI i comunica la teua situació al correu vigilasalut@uji.es, indicant qualsevol activitat laboral o de contacte durant les 48 hores anteriors a l’aparició dels símptomes.

Què faig si presente símptomes de COVID-19 mentre sóc al campus, fora del lloc de treball?

Si no pots comunicar-ho al teu responsable de departament o servei, has de desplaçar-te al teu domicili extremant les mesures de seguretat, utilitzant en tot moment mascareta, mantenint les mesures de distància social i evitant el contacte manual amb objectes, portes, etc. I una vegada a casa, has d’actuar com es descriu en el primer cas.

Què faig si presente símptomes de COVID-19 mentre sóc al campus, al meu lloc de treball?

Si tens símptomes compatibles amb la infecció per coronavirus mentre estàs en el teu lloc de treball, has de comunicar-ho al teu responsable de departament o servei, extremant les precaucions mentre dure el desplaçament, utilitzant en tot moment mascareta, mantenint les mesures de distància social i evitant el contacte manual amb objectes, portes, etc. A partir d’ací, actua com es descriu en el cas anterior.

Què faig si un alumne o alumna és diagnosticat i crec que en sóc contacte estret?

En tots els casos d'estudiants diagnosticats, la Universitat Jaume I fa un seguiment de tots els contactes estrets que ens comuniquen. Només si creus que has mantingut un contacte estret amb un cas diagnosticat (més de 15 minuts durant les 48 últimes hores dels símptomes) i no es posen en contacte amb tu, cal que avises de la teua situació a vigilasalut@uji.es.

Què faig si un company o companya és diagnosticat i crec que en sóc contacte estret?

En tots els casos de treballadors o treballadores diagnosticats, la Universitat Jaume I fa un seguiment de tots els contactes estrets que ens comuniquen. Només si creus que has mantingut un contacte estret amb un cas diagnosticat (més de 15 minuts durant les 48 últimes hores dels símptomes) i no es posen en contacte amb tu, cal que avises de la teua situació a vigilasalut@uji.es.

Què faig si he estat en contacte amb una persona que està confinada per ser contacte estret d'un positiu?

Les persones que han tingut contacte amb una altra persona que al seu torn ha sigut contacte estret d’un positiu no requereixen actuacions especials, només han d’extremar les mesures de precaució.

Si la persona confinada resulta finalment positiva, podries passar a la categoria de contacte estret. En aquest cas, queda't aïllat en el teu domicili i no accedisques a l'UJI. Contacta amb el teu centre de salut o amb la Conselleria de Sanitat (900 300 555). En el cas que no s'hagen posat en contacte amb tu perquè valoren la teua situació, comunica-la al correu vigilasalut@uji.es, indicant el teu departament o unitat.

Què faig si sóc contacte estret d’una persona diagnosticada externa a l’UJI?

Si has mantingut un contacte estret amb un cas diagnosticat (més de 15 minuts durant les 48 darreres hores dels símptomes) i els rastrejadors no s’han posat en contacte amb tu per a donar-te instruccions, cal que telefones al 900 300 555 i comuniques la teua situació. En el cas que t’ordenen aïllament domiciliari, cal que avises de la teua situació a vigilasalut@uji.es

Què faig si el meu fill o filla ha d’estar en aïllament domiciliari?

Si el teu fill o filla no està diagnosticat, però no pot acudir al col·legi perquè està en aïllament, d’acord amb els criteris de conciliació de la Universitat cal que envies una declaració responsable de la teua situació al Servei de Recursos Humans, sense perjudici de qualsevol altra documentació addicional que puga demanar-te la Universitat. També hauràs d’informar la persona responsable del teu Departament o Servei, qui establirà els mecanismes de teletreball si és possible.

On puc descarregar un certificat si el necessite per a poder desplaçar-me? 

A IGLU. Aquesta és la ruta: Iglu/ recursos humans / expedient laboral /sol·licitud certificats oficials/

La Universitat Jaume I està mantenint un contacte permanent amb les autoritats sanitàries i amb el Govern de la Generalitat per tal de garantir la salut de la nostra comunitat universitària i el millor funcionament possible de la institució. 

Les actuacions a dur a terme a la Universitat Jaume I es recullen en el Protocol de resposta davant infeccions i epidèmies i s'ha constituït un comitè de crisi per a donar resposta a totes les possibles incidències.

Davant qualsevol canvi de nivell, s'actualitzarà aquesta informació i es comunicarà a la comunitat universitària per correu electrònic i pels perfils oficials de xarxes socials.

Us recomanem que llegiu el document i que, si teniu qualsevol dubte, el formuleu a través del correu creat a l'efecte: coronavirus@uji.es. Us suggerim que, abans de realitzar qualsevol consulta nova, llegiu primer les preguntes freqüents.

Si voleu més informació sobre aquesta crisi sanitària, us recomanem que consulteu aquests enllaços d'interés.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions