L’UJI dedica la seua sala de tesis a Vicent Martínez Guzmán

11/03/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La renovada sala de tesis de la Universitat Jaume I estarà dedicada a la memòria del professor Vicent Martínez Guzmán, director honorífic de la Càtedra Unesco de Filosofia per la Pau i fundador del Màster en Estudis Internacionals de Pau, Conflictes i Desenvolupament de la universitat pública de Castelló. La rectora Eva Alcón ha sigut l’encarregada de descobrir la placa amb la imatge i el nom del professor acompanyada per la directora de l’Escola de Doctorat, Mercè Correa i la directora de l’Institut de Desenvolupament Social i Pau, Irene Comins, la neboda del professor, Carmen Vicenta Martínez, així com el Consell de Direcció, companys i companyes del professorat i personal d’administració i alumnat del Màster de la Pau.

L’acte s’ha iniciat amb les paraules d’Irene Comins, directora de l’Institut de Desenvolupament Social i Pau, del que el professor també era membre, qui ha assegurat que «Vicent es trobaria bé en aquesta sala i edifici, perquè aquest ha sigut l’edifici de referència del màster i el doctorat». Comins ha recordat que Martínez Guzmán va dirigir més de 24 tesis doctorals i va participar en més d’un centenar de tribunals de tesis perquè estava convençut que «contribuir a la formació acadèmica superior amb els majors criteris de qualitat era fonamental». I per això, considera que la sala de tesis és «el lloc idoni perquè el llegat de Vicent continue viu a l’UJI i la seua presència simbòlica, a manera de testimoni, ens continue inspirant en la construcció d’un coneixement científic rigorós, alhora que compromès en la construcció d’un món millor».

A continuació, la directora de l’Escola de Doctorat, Mercè Correa, ha explicat que ella va tenir la sort de tenir com a mentor a Vicent Martínez Guzmán i que havia sigut la primera persona que li va parlar sobre el doctorat i la tesi doctoral, per això «em va semblar que es tancava el cercle quan em van proposar que la sala de lectura de tesis doctorals estiguera dedicada a ell» perquè «va ser un mentor compromès amb les persones investigadores en formació». La renovada sala serà usada per al voltant de 80 persones a l’any que defensaran els seus projectes originals d’investigació.

Per últim, la rectora de l’UJI, Eva Alcón, ha indicat que, com ja va comentar en l’acte d'homenatge de fa uns mesos «Vicent Martínez Guzmán va ser i serà sempre una referència per a la nostra comunitat universitària» i ara «aquesta referència intel·lectual, acadèmica, es materialitza en aquesta sala, que ens portarà sempre en la memòria el record d’un home bo i un mestre excepcional». Alcón ha recordat que el professor va destacar en tots els camps, però «ho va fer amb dos dels valors que, en la meua opinió, defineixen millor l’esperit universitari: la generositat i la vocació de servei».

La rectora ha ressaltat la passió per aprendre i la cerca del coneixement com un dels trets de la seua personalitat que més el caracteritzaven, i «estic segura –ha comentat– que el seu alè inspirarà les generacions futures de doctors i doctores que defensaran en aquesta sala els seus treballs acadèmics i que no podrien comptar mai amb millor padrí en el moment de la defensa de les seues tesis».

Imatges de l’acte

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions