L'équipe VIA-UJI inicia una campanya de captació de fons per a finalitzar la construcció de la casa solar L'equip participarà aquest estiu en Solar Decathlon Europe, la competició d'energia solar més important del món

09/05/2014 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

L'équipe VIA-UJI, format per alumnes i professors de l’UJI i la University College d'Horsens (Dinamarca), ha engegat una campanya de captació de fons (crowdfunding) per a finançar la construcció de la casa solar amb la qual participaran en el concurs internacional Solar Decathlon Europe 2014. 

El responsable d'aquesta campanya, Aitor Martínez, ha explicat que «qualsevol forma de finançar el projecte és bona. La clau està que la gent conega la nostra iniciativa i puga decidir si vol col·laborar amb nosaltres». L'objectiu és recaptar 7.500 euros mitjançant aquesta fórmula de micromecenatge. La recompensa que tindran aquells que facen les seues aportacions anirà des d'algun producte de marxandatge de l'equip per a les contribucions més modestes, fins a la possibilitat de viatjar a Versalles per a assistir en directe a l'exhibició del model de casa solar en la competició. La campanya de recaptació s'ha posat en marxa en el portal goteo.org.

La construcció del prototip de casa solar començarà a mitjan maig al campus de l’UJI i es preveu finalitzar la primera setmana de juny per al seu posterior trasllat a Versalles, on se celebra Solar Decathlon Europe, el major certamen d'edificació sostenible del món que persegueix impulsar la recerca i el desenvolupament d'habitatges eficients. Per a això, estudiants universitaris de tot el món dissenyen i construeixen una casa que funciona exclusivament amb energia solar. La fase final del concurs contempla la construcció dels habitatges als jardins del Palau de Versalles, on els prototips seran sotmesos a 10 proves que determinaran quin habitatge es convertirà en el guanyador.

Recepció de materials

La setmana passada han arribat al campus del Riu Sec diversos camions amb materials d'empreses daneses com ara Rationel, una empresa que presenta solucions per a l'eficiència energètica, que proporcionarà les finestres i portes òptimes per a estalviar energia. També s'ha rebut mobiliari de cuina i saló d'Hojermobler i armaris i llits de Smartseng.

D'altra banda, l'équipe VIA-UJI també ha rebut materials d'HecoSchrauben Ibérica en la construcció de la seua casa solar; en concret es tracta de les bases metàl·liques per a suportar el prototip. HecoSchrauben, una de les empreses de referència en el sector de les unions metàl·liques, és una sucursal de la multinacional alemanya HecoSchrauben KG & Co GMBH, empresa capdavantera mundial en el disseny i producció de caragols especials per a fusta i formigó.

Més informació

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions