Imaginària ofereix més d’una trentena d’exposicions, conferències i microtallers en la seua onzena edició

11/05/2014 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  •  imaginaria foto01-350

    D'alt l'exposició «Tauromaquia» de Julián Barón a la Llotja del Cànem. Baix la inauguració de la instal·lació «Bosque etéreo» de Kaiko.| FOTO: MANUEL CASAÑ I ÀLEX PÉREZ

  •  imaginaria foto_07_MG_1537-350

La Universitat Jaume I, amb el patrocini de l’Aula Dávalos Fletcher de la Cultura, l’Ajuntament de Castelló de la Plana i CulturARTS, desenvolupa una nova edició del cicle Imaginària. Fotografia a la primavera, que en aquesta ocasió compleix l’onzena edició amb més d’una trentena d’exposicions, microtallers, conferències, classes magistrals i projeccions fotogràfiques i cinematogràfiques que es podran contemplar a Benicarló, Benicàssim, Castelló de la Plana, Culla, Morella, Onda, Sagunt, Segorbe, Vilafranca, Vila-real, Vinaròs i Vistabella.

La mostra es va iniciar el passat 8 de maig amb la inauguració de 14 exposicions, dues de les quals s'exhibeixen en espais de la Universitat. D’una banda, l’Àgora del campus universitari va obrir la instal·lació Bosque etéreo de Kaiko, una mostra inèdita per als amants de la imatge fixa dissenyada per a donar a conèixer la riquesa dels boscos i conscienciar el visitant sobre els seus problemes de sostenibilitat. L’exposició, que estarà oberta fins al 31 de maig, està acompanyada d’una activitat didàctica en què el visitant interactua amb la instal·lació escrivint a manera de tuit el seu bosc ideal.

Així mateix, la Llotja del Cànem, Seu de la Ciutat, va inaugurar l’exposició Tauromaquia del director de Blank Paper Escuela Online, Julián Barón, qui ha exposat en diferents galeries per tot Europa. Aquesta mostra es podrà visitar fins al 21 de juny.

Una de les novetats d’enguany és el volum d’activitats programades al municipi de Segorbe, amb més de mitja dotzena d’exposicions i mitja dotzena d’activitats paral·leles, coorganitzades amb l’Agrupació Fotogràfica de Segorbe i on es clausurarà Imaginària 2014. És intenció de l’UJI que en pròximes edicions del festival cadascuna de les seus ho siga també de la mostra, perquè aquest esdeveniment es convertisca, d’alguna manera, en itinerant dins del territori on la universitat pública de Castelló està present.

Al llarg d’onze anys, en el marc d’Imaginària, l’UJI ha organitzat més de 300 activitats relacionades amb la promoció fotogràfica entre exposicions, projeccions i esdeveniments de centenars de fotògrafs, uns de reconegut prestigi, altres de nous talents i alguns bons aficionats. Així, s’ha convertit en un aparador per a promocionar, encoratjar i difondre aquests creadors.

Programació

Imatges Bosque etéreo

Imatges Tauromaquia

Imar

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions