L'UJI promou els mitjans de comunicació públics catalans

04/02/2014 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I ha llançat una campanya de promoció dels mitjans de comunicació públics que emeten en català per Internet per tal de donar a conèixer les possibilitats de continuar veient TV3 i escoltar Catalunya Ràdio per la xarxa. Aquesta campanya s’està desenvolupant als mitjans propis de la Universitat, com ara el web.

Comunicat del Consell de Govern

El Consell de Govern de l’UJI considera que la decisió del Govern d'Espanya de tancar les emissions de Catalunya Ràdio a la Comunitat Valenciana és un atemptat més contra la llengua pròpia dels valencians, que quedarà totalment desvalguda. Primer va ser el tancament dels repetidors de TV3, després el cessament de tota activitat de RTVV, que va suposar l'atac més greu a la llengua i cultura pròpies perpetrat per cap govern des de la restauració de la democràcia; i ara el final de la recepció del senyal de Catalunya Ràdio, amb la qual cosa no hi ha ja cap emissió audiovisual, ni pública, ni privada, que cobrisca tot el territori i emeta en la llengua pròpia del poble valencià. Això representa un atac claríssim a la nostra cultura i a la nostra llengua, que des de la Universitat Jaume I no podem acceptar i davant el qual animem tota la comunitat universitària i el conjunt de la ciutadania a fer una crida comuna per a reivindicar als governs autonòmic i central un canvi de política comunicativa i cultural.

L’anul·lació de tots els senyals audiovisuals en valencià representa un clar incompliment de la Carta Europea de les Llengües Regionals i Minoritàries, aprovada pel Consell d'Europa l'any 1992 i signada pel Govern espanyol, i per això l’UJI reivindica la creació d'alternatives públiques perquè el valencià dispose d’algun mitjà de comunicació que puga arribar a la població.

TV3 a la Carta     Catalunya Ràdio

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions