Estudiantat de més de 25 països participa a l'UJI en la conferència Geomundus

22/11/2013 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  • Geomundus 2013 geomundus geomundus

    El tema de les conferències d’enguany va ser la tecnologia geoespacial i el moviment de codi obert. | FOTO: ÀLEX PÉREZ

  • Geomundus 2013 geomundus geomundus-inauguracio

L’estudiantat del Màster Erasmus Mundus en Tecnologies Geoespacials va organitzar per cinquè any consecutiu la conferència Geomundus, una trobada entre l’alumnat de més de 25 països que cursa el màster universitari a Alemanya, Portugal i Espanya que enguany es va realitzar a la Universitat Jaume I.

El tema de les conferències d’enguany va ser la tecnologia geoespacial i el moviment de codi obert, atès que el ràpid desenvolupament del moviment Open Source ha portat canvis radicals en la forma en què la informació s’obté i s’usa. El codi obert SIG s’està iniciant ara, però encaixa perfectament dins del moviment de codi obert.

Al llarg de les dues jornades de la trobada també es va debatre sobre altres temes com ara els estudis ambientals, la informació geogràfica, la geoinformàtica i la geomàtica, la gestió de desastres, l’agricultura o el medi ambient. D'aquesta manera, l’alumnat va poder conèixer diferents especialistes en l’àmbit de les ciències de la Terra. Entre els invitats d’enguany hi ha havia investigadors que usen les aplicacions Open Source GIS en les seues activitats científiques, així com desenvolupadors d’aquest tipus de productes. A més, es van organitzar diferents tallers pràctics i presentacions de les investigacions en curs per part de l’estudiantat.

El Màster Erasmus Mundus en Tecnologies Geoespacials ha sigut reconegut per la Comissió Europea amb un dels programes de màster de major excel·lència a Europa que s’imparteix en anglès de forma conjunta per la Universitat Jaume I, la Universitat de Nova Lisboa (Portugal) i la Universitat de Münster (Alemanya).

Més informació sobre Geomundus: http://geomundus.org

Més informació sobre el Màster: http://www.mastergeotech.info

Altres notícies de l'ESTCE:

El IMAC analitza les línies de recerca en matemàtiques aplicades al càncer, la vacunació i les epidèmies

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions