La Llotja del Cànem reflexiona sobre el sentit de la vida amb «Km 0»

10/10/2013 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  • Exposició km 0 exposicio-llotja km0

    La mostra consta de 36 fotografies que representen tant el procés de la malaltia com l'evolució personal de l'autor una vegada superada aquesta etapa. | FOTO: DAMIÁN LLORENS

El fotògraf saguntí Antonio Segura León mostra a la Llotja del Cànem «Km 0», un relat en clau intimista en el qual tracta de contar el seu canvi en la forma de percebre la vida després de sofrir un càncer. Aquesta experiència va suposar per a l’autor qüestionar-se què és la vida i assumir que aquesta és efímera i pot finalitzar en qualsevol moment.

En la mostra, que consta de 36 fotografies, Segura León construeix un relat que aborda tant el procés de la malaltia, amb una sèrie d’imatges en blanc i negre, com l’empremta que li deixa aquesta experiència i el canvi que implica en la seua forma de treballar la imatge i construir el discurs narratiu després de superar aquesta etapa, reflectit amb una col·lecció de fotografies en color. La lectura de les fotografies no és lineal, sinó que arriben a l’espectador com una mena de bombardeig d’imatges que formen els fragments de la memòria de l’autor que ell reivindica com una conquesta personal.

Antonio Segura León, nascut a Bèlgica i resident a Sagunt, és autodidacta i està influenciat pels grans clàssics. Enamorat de la fotografia i el cinema, comença la seua anadura en l’analògic, per a després saltar al digital el 2005. Ha fet exposicions individuals i col•lectives a escala nacional i internacional i ha sigut premiat en diversos certàmens nacionals.

L’exposició pot visitar-se fins al 16 de novembre de dimarts a divendres de 18.30 a 20.30 hores i dissabtes de 12 a 13.30 i de 18.30 a 20.30 hores. Els dilluns i diumenges la sala està tancada i el 24 d’octubre i 1 de novembre també.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions