L'enginyer hongarès Máté Polyák s'incorpora a l'equip VIA-UJI que competirà en Solar Decathlon Europe

26/09/2013 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  • Máté Polyák solar-decahtlon Mt-Szevasz

    Polyák ha participat en Solar Decathlon Europe 2012 amb el projecte ODOO d'Hongria. | FOTO: VOX UJI

Máté Polyák, enginyer electrònic, és el nou membre de l'equip VIA-UJI, format per la Universitat Jaume I i la University College de Horsens, que participa en la competició internacional Solar Decathlon Europe amb el projecte éBRICKhouse. Polyák, participant del Solar Decathlon Europe 2012 amb el projecte ODOO d'Hongria, arriba amb una beca d'intercanvi del programa Climate-KIC Pioneers into Practice per a romandre un mes a Castelló. 

La seua tasca serà aportar coneixements al sistema elèctric de la casa, així com en domòtica. El fet d'haver treballat en l'anterior edició de Solar Decathlon li ha permès desenvolupar habilitats com ara treballar en equip i amb diferents disciplines, formant un nexe d'unió entre la part d'arquitectura i enginyeria. El seu objectiu és contribuir amb les seues idees i l'experiència adquirida al projecte éBRICKhouse. 

L'equip VIA-UJI presentarà el 2014 en la competició Solar Decathlon Europe (que se celebra a França) el seu particular projecte de casa sostenible anomenat éBRICKhouse. L'aposta permetrà que les dues ciutats que conformen l'equip, tant Horsens a Dinamarca, com Castelló a Espanya, puguen donar-se a conèixer a escala internacional en matèria d'innovació tècnica i tecnològica, activitat que s'està desenvolupant en un entorn universitari amb suport empresarial conjuminant solucions amb energia fotovoltaica, estalvi energètic i sostenibilitat per tal de fomentar, en definitiva, la lluita contra el canvi climàtic.

El prototip promou entorns urbans més respectuosos amb el medi ambient, potencia l'ús de l'energia solar com a recurs natural i la incorporació de zones verdes amb una adequada gestió de l'aigua, de la vegetació i dels residus. 

Més informació: http://www.equipe.via.uji.es/

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions