La Universitat Jaume I planifica l’inici de curs semipresencial amb limitació d’aforament a les aules i horaris escalonats

10/06/2020 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I avança en la planificació del curs 2020-2021 que, com en la resta del sistema universitari públic valencià, començarà en modalitat semipresencial amb classes teòriques majoritàriament a distància i sessions pràctiques (laboratoris, seminaris i tallers) preferentment presencials. El Consell de Direcció de l’UJI treballa des de fa tres setmanes en el disseny de l’inici de curs, que inclourà la limitació d’aforament en les aules per a garantir la distància física, l’ús de mascaretes seguint les instruccions sanitàries i altres mesures com l’elaboració d’horaris escalonats sempre que siga possible per a reduir les aglomeracions. 

«Cal dissenyar ja el curs vinent per la necessitat d'elaborar horaris, distribuir la docència entre el professorat, reservar espais docents i adaptar les assignatures a la semipresencialitat i així planificar l’activitat acadèmica de la millor manera possible», explica la rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón. En aquest sentit, reconeix que el grau d’incertesa que encara vivim «suposa una dificultat afegida en la planificació docent», però s’ha de treballar amb l’escenari més probable de restriccions sanitàries que limiten la presencialitat. 

La rectora de l’UJI, juntament amb la vicerectora d’Estudis i Docència, Isabel García Izquierdo, i el vicerector de Professorat i Ordenació Acadèmica, Ximo Gual, van mantenir la setmana passada una nova reunió amb les direccions dels centres per tal de compartir la guia d’adaptació de la docència del curs 2020-2021 en el context de la denominada nova normalitat i definir com es concretarà la semipresencialitat en cada centre. 

«Els centres són els encarregats de planificar la docència i, per a això, necessiten unes línies bàsiques d’actuació, però suficientment flexibles per a poder adaptar-se a les singularitats de les seues titulacions», explica Alcón. Aquests criteris generals i comuns formen part de la guia per a l’adaptació de la docència del curs 2020-2021 a la ‘nova normalitat’, que s’ajustarà a les instruccions que dicten les autoritats en matèria sanitària i educativa en funció de l’evolució de la pandèmia.  

Posteriorment, els vicerectors també van exposar aquestes línies als vicedeganats, a les direccions de departaments i a la Mesa Tècnica, en tres reunions diferents que van permetre també recollir idees i suggeriments com, especialment, tenir un pla de contingència en cas que, una vegada iniciat el curs, es torne a decretar un confinament. 

Alcón destaca que «l’UJI és una universitat presencial i, per tant, aquesta planificació semipresencial de la docència respon a una situació excepcional i té caràcter temporal. En tot cas, hem de ser conscients que tota l’activitat acadèmica haurà de tenir capacitat suficient per a adaptar-se a l’evolució de la pandèmia». 

Recurs d'imatge coordinacio-inici-curs index

Coordinació inici de curs

Les rectores i rectors de les universitats públiques valencianes s'han reunit virtualment amb la consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, per a coordinar l'inici del pròxim curs acadèmic 2020-2021.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions