L'UJI ofereix impressores 3D per a la fabricació de respiradors i equipament per a la realització de tests per al diagnòstic del coronavirus

24/03/2020 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I posa a la disposició del sistema sanitari instal·lacions, equipaments, grups d'investigació i material sanitari en estoc per a fer front a l'alarma sanitària provocada pel coronavirus. La rectora de l'UJI, Eva Alcón, ha detallat que des de la Universitat Jaume I s'ha posat a la disposició de les autoritats competents equips d'impressió 3D que poden ser utilitzats per a la fabricació de respiradors; equipament per al seu trasllat per a la realització de tests RT-PCR per a la detecció del coronavirus així com material sanitari en estoc (mascaretes, guants, bates, ulleres o equips de protecció individual, entre altres).

Alcón també ha subratllat que s’ha oferit el suport de grups de Psicologia, que poden fer tasques sobre tractament psicològic a afectats i familiars, un servei que també s'oferirà a la comunitat universitària. A més, ha informat de la disponibilitat de diversos grups en l'àmbit de la Química i la Biofísica que treballen, a escala de ciència bàsica, en el desenvolupament d'inhibidors de proteases que han demostrat ser actius contra altres coronavirus (SARS, MERS,…).

La rectora de la Universitat Jaume I ha agraït la «disposició absoluta del personal de l'UJI, del Vicerectorat d’Investigació i Transferència, dels centres, dels departaments i dels grups d'investigació per a prestar la seua col·laboració i suport a les autoritats sanitàries en cas que es considere necessari» i ha afirmat que demostra «un compromís i una solidaritat exemplars» davant una alerta sanitària que no té precedents en la nostra història recent.

D'altra banda, el Consell de Direcció de la Universitat Jaume I té previst mantenir demà la seua segona reunió per videoconferència d'aquesta setmana per a aprovar les resolucions i instruccions que permeten el desenvolupament de l'activitat acadèmica no presencial a partir del pròxim dilluns. «El nostre objectiu prioritari és protegir la salut individual i col·lectiva de la nostra comunitat universitària i, paral·lelament, treballar perquè l'activitat acadèmica es veja el menys afectada possible», ha reiterat la rectora de l’UJI.

Recurs d'imatge itc-resistencia-team index

Resistencia Team

Als laboratoris de l'AICE s'ha fabricat una de les peces que formen part d'un prototip que està sent valorat clínicament.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions