La CRUPV aborda les qüestions prioritàries del sistema universitari públic valencià amb el president Ximo Puig

21/01/2020 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Les rectores i rectors de les cinc universitats públiques valencianes han mantingut hui una reunió amb el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, per a abordar de manera conjunta algunes de les qüestions prioritàries per al sistema universitari públic valencià com són el pla pluriennal de finançament o el conveni col·lectiu del personal laboral.

La presidenta de la Conferència de Rectores i Rectors de les Universitats Públiques Valenciana (CRUPV), Eva Alcón, ha destacat «el clima de col·laboració institucional entre la Generalitat Valenciana i les universitats públiques» i ha expressat la seua satisfacció pel compromís del president del Consell, Ximo Puig, de reunir aquest mateix mes o a principis de febrer al comité d'experts que ha d'abordar el nou model de finançament del sistema universitari públic valencià.

La rectora Eva Alcón ha insistit en la necessitat d'establir un marc adequat de finançament, amb un model estable que permeta al sistema universitari públic valencià augmentar la seua competitivitat.

Quant a l'entrada en vigor del conveni col·lectiu del personal laboral, la presidenta de la CRUPV ha subratllat la «voluntat política» mostrada pel president de la Generalitat per a aconseguir una solució que permeta desbloquejar la seua aplicació ja que existeix la consignació pressupostària i l'acord de totes les universitats per a la seua entrada en vigor.

Alcón ha explicat que s'ha acordat «traslladar la petició al Ministeri d'Hisenda perquè la Llei d'acompanyament dels pròxims pressupostos de l'Estat permeta la pujada de la massa salarial per damunt del 0,3%. Aquest és l'escull amb què ens trobem ara, però hi ha voluntat política per part de la Generalitat Valenciana i suport per part de les universitats per a trobar una solució», ha destacat la rectora Eva Alcón.

Finalment, en la reunió també s'han abordat altres assumptes com l'impuls a una estratègia valenciana que promoga una major connexió entre els diferents nivells educatius, així com el desenvolupament d'estratègies conjuntes entre les cinc universitats públiques per a contribuir a la transformació de l'actual model productiu, situant als campus valencians en el centre d'aquesta transformació com a centres generadors de coneixement.

Recurs d'imatge pagament-consell index

Pagament del Consell per a compensar el cost de les plantilles

La rectora de la Universitat Jaume I i presidenta de la Conferència de Rectores i Rectors de les Universitats Públiques Valencianes (CRUPV), Eva Alcón, ha qualificat d’«excel·lent notícia» el pagament de 24 milions d'euros a les universitats per a compensar l'increment del cost salarial de les plantilles que assumeixen per l’aplicació de complements estatals i autonòmics.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions