Quatre equips d’estudiants competiran en la Lliga de Debat Universitària de l’UJI La fase final interuniversitària es disputarà a Tarragona el pròxim mes d’abril

13/12/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
Twitter
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Un total de 20 estudiants de la Universitat Jaume I s’han inscrit enguany per a participar en la Lliga de Debat Universitària, competició per a la qual s’han organitzat en quatre equips. La Lliga de Debat Universitària de l’UJI tindrà lloc, els dies 27 i 28 de gener de 2020, a la Facultat de Ciències de la Salut. L’equip guanyador representarà a la Universitat en la competició interuniversitària que organitza la Xarxa Vives d’Universitats i que, en aquesta ocasió, tindrà lloc a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, del 22 al 24 d’abril. El tema plantejat per a enguany, per a tota la competició, tant per a la lliga de l’UJI com per a la lliga interuniversitària, és «L'actual sistema educatiu garanteix el progrés de les persones?».

Per a la formació de l’estudiantat que participarà en la competició dialèctica, l’UJI ha organitzat diverses activitats en les quals els participants han pogut conèixer recursos i tècniques de construcció i emissió del discurs i d’oratòria, així com el control de les emocions i de la qualitat lingüística. A més a més, han pogut conèixer arguments a favor i en contra del tema a debatre, la capacitat de l’actual sistema educatiu per a garantir el progrés de les persones, gràcies a les aportacions del professors Jordi Adell i Francesc Esteve, que van participar en una taula redona-diàleg titulada «Converses sobre el Sistema educatiu actual».

Horari i emparellaments de la fase local de la Lliga de Debat

Fotografies taula-redona-diàleg  «Converses sobre el Sistema educatiu actual»

Recurs d'imatge lliga-debat-secundaria index

Lliga debat secundària i batxillerat

Un total de 16 equips d’11 instituts d’educació secundària de la província de Castelló competiran enguany en la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Universitat Jaume I, de la qual eixirà l’equip que representarà a l’UJI en la lliga de debat interterritorial que organitza la Xarxa Vives d’Universitats.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions