El pressupost de l'UJI, condicionat per la complexitat pressupostària de la GVA

12/11/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El vicerector de Planificació, Coordinació i Comunicació, Modesto Fabra, ha informat el Claustre dels condicionants de les línies pressupostàries de la Universitat Jaume I. Segons ha explicat, l’elaboració dels pressupostos de l'UJI està resultant complexa en 2020, per la mateixa complexitat derivada de l’elaboració del pressupost de la Generalitat. A més d’haver-se endarrerit la informació per a l’elaboració del pressupost, els pressuposts de la Generalitat en matèria d'universitats no recullen totes les partides necessàries i existeix el compromís del govern valencià de completar-los a través de modificacions pressupostàries, almenys, en les quantitats de l'anualitat del conveni de deute històric.

Hi ha altres compromisos que no es troben reflectits en el projecte, com és la recuperació de part dels costos derivats de normatives estatals i autonòmiques o, en el cas de l’UJI, el finançament que es va oferir per a assumir l’ampliació d’estudis d’Infermeria integrant l’oferta de l’Escola d’Infermeria Nuestra Señora del Sagrado Corazón. Cal recordar que l’UJI va ampliar l’oferta de 60 a 120 alumnes a petició de les conselleries de Sanitat i Educació fa tres cursos i que encara no s’ha rebut cap quantitat ni hi ha consignació pressupostària al respecte. En aquest context, considerant a més que des de la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital s’està treballant per resoldre-ho, i davant la impossibilitat de presentar un pressupost equilibrat si no es compta amb aquests ingressos, el pressupost de l’UJI incorpora una línia de finançament reivindicatiu d’1,9 milions d'euros.

El vicerector ha recordat al Claustre la situació d’infrafinançament que pateix l’UJI a conseqüència de l’absència de criteris de repartiment dels recursos i de l’aplicació de percentatges de repartiment obsolets. Els criteris actuals no reflecteixen el nivell de prestació de l’UJI com a servei públic en docència i investigació. Ha assenyalat, en aquest sentit, que és una magnífica notícia el compromís de la Generalitat Valenciana d’abordar amb urgència l’elaboració d’un model de finançament que permeta a l’UJI seguir oferint a la societat de Castelló serveis d’educació superior amb nivells de qualitat adequats.

Per últim, el vicerector ha explicat que als pressupostos de la Generalitat s’incorpora una dotació de 3 milions d'euros per a la consolidació de les infraestructures necessàries per a la Facultat de Ciències de la Salut. Aquesta quantitat és la meitat de la prevista en la programació inicial d’execució de l’obra, la qual cosa obligarà a alterar el calendari d’execució, però permetrà continuar amb la construcció de l’edifici.

Sis eixos per a les Línies de Govern de 2020

La rectora de l’UJI, Eva Alcón, ha presentat al Claustre les Línies de Govern per a 2020, document que recull un total de 65 noves accions que es volen impulsar durant l’any 2020 agrupades en sis grans eixos estratègics: la formació, la generació de coneixement, la transferència i la innovació; les persones; la projecció local i global; el compromís social, cultural i lingüístic, i la governança i sostenibilitat.

 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions