L'UJI traspassa fronteres gràcies a l'«orgull» dels seus ambaixadors i ambaixadores El programa celebra el setè aniversari amb un «balanç positiu» i reconeix uns ambaixadors «enamorats» de la seua universitat

15/10/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  •  repor_ambaixadors Diplomes_Ambaixadors_UJI_19DLL78_in

    FOTO: Damián Llorens

La Universitat Jaume I és composta per tots. Des de l'alumnat fins al professorat, passant per qualsevol dels treballadors, amb indiferència de la funció que exercisca. D'una forma o una altra, siga com siga el vincle, qualsevol membre del col·lectiu universitari ha escoltat, treballat o defensat allò de «Som UJI». Un lema que el centre vol convertir en axioma. «Ser estudiant de l'UJI significa molt més que cursar estudis universitaris. És formar part d'un estil, compartir valors i pertànyer a una comunitat», expliquen des de la pàgina institucional de la universitat de Castelló. Una creença que explica el perquè d'un dels seus grans baluards comunicatius i informatius, el Programa Ambaixadors i Ambaixadores de l'UJI.

Carlos García, acabat de graduar en Publicitat i Relacions Públiques de la universitat i Ambaixador Nacional des de fa tres anys, té clar l'objectiu del projecte: «Ajudar la teua pròpia universitat, la casa on t'has graduat i en la qual has crescut, a donar-se a conéixer». Paraules d'un estudiant que se sent «orgullós» de formar part de l'UJI i que corroboren les declaracions de Mara Melissa Marcelli des de l'Oficina de Relacions Internacionals: «El programa busca traslladar l'UJI més enllà de les seues fronteres, oferir i comunicar la reputació de la universitat i posar-la en el mapa internacional».

Els Ambaixadors i Ambaixadores, un grup de persones «entusiastes i compromeses amb la vida acadèmica de l'UJI que representem la universitat de manera positiva allà on anem», tal com ells mateixos es defineixen al punt d'informació, estan, a més, d'enhorabona. Compleixen set anys d'activitat a escala nacional i internacional. El programa s'acosta a la dècada amb valoracions «molt positives» i agraint «l'estupenda labor de tots els ambaixadors i ambaixadores», tant estudiants com personal docent i investigador (PDI) i personal d'administració i serveis (PAS).

Un aniversari que coincideix amb alguns canvis dins del projecte. Com informa Melissa Marcelli, el programa nascut en 2012, que treballava la Xarxa Nacional i la Internacional, comptarà amb millores i noves iniciatives, que se sumaran a les accions que ja realitzen els ambaixadors actuals, com impartir xarrades informatives, proporcionar informació actualitzada i participar en taules redones, fires educatives i altres esdeveniments externs; transmetre com a ambaixador de l'UJI l'experiència al seu antic institut i impulsar la internacionalització de la universitat.

Els ambaixadors i ambaixadores, «agraïts i enriquits» amb el programa

Iker Martín també ha viscut, com Carlos, tres anys d'experiència en el projecte, tant en la Xarxa Nacional com en la Internacional a causa del seu Erasmus a Polònia. Acabat el Grau d'Enginyeria Informàtica, fa la vista cap endarrere: «En el meu primer any vaig trobar el programa per casualitat en el correu i em va cridar l'atenció immediatament. Sempre he tingut nostàlgia per tornar al meu centre de secundària i els objectius de la iniciativa eren molt encertats».

Tant Carlos com Iker tenen vincles positius i duraders amb la universitat, agraint l'experiència Ambaixadors i Ambaixadores i assegurant que volen seguir vinculats al programa malgrat haver acabat els seus graus. «He gaudit molt la meua experiència UJI i m'agradaria continuar transmetent-la», ha confessat Iker, que afig: «En el meu cas tot ha sigut molt satisfactori. Crec que cursar Enginyeria Informàtica ací és increïble i vull continuar recomanant la universitat».

Per part seua, Carlos ha destacat la importància de ser ambaixador, ja que des que va entrar a la Universitat Jaume I «estic enamorat del centre i del programa ja que puc portar el que a mi m'agrada de l'UJI fora de les seues fronteres». Per a l'ambaixador nacional, la vivència «aporta bona reputació i molt enriquiment personal» i ajuda tant a nivell curricular com personal. En aquest sentit, Iker el té clar: «Formar part del programa m'ha aportat molt. Reconec que sóc una persona tancada, per la qual cosa entrar en un projecte que es basa en la comunicació m'ha ajudat a créixer en aquest sentit». Tots dos recomanen, sense dubtar, als possibles nous ambaixadors que s'animen i se sumen a aquesta «experiència tan bonica».

Des del 2012 «fent xarxa» amb la mirada cap al futur

«La idea principal del programa que combina la xarxa nacional amb la internacional és l'híbrid perfecte que demostra la universitat de som. És un magnífic exemple del lema Som UJI, ja que som la universitat que fem entre totes i tots. L'única manera d'avançar com a institució és pensar en la col·lectivitat i no en la individualitat», ha declarat la rectora Eva Alcón en la celebració del VII Aniversari del Programa d'Ambaixadors i Ambaixadores que ha tingut lloc el dilluns 14 d'octubre a la sala de premsa de l'edifici de Rectorat.

Junta amb la rectora, la cerimònia ha comptat amb la participació de la vicerectora d'Estudiantat i Compromís Social, Inmaculada Rodríguez, i el vicerector d'Internacionalització i Cooperació, Joan Martí. Tots dos han fet un balanç de les àrees nacionals i internacionals respectivament dels anys de vida del programa i especialment de l'últim curs. Martí ha declarat la rellevància de la Xarxa Internacional a l'ésser «una eina de gran valor per a donar a conéixer la universitat a l'estranger. Des de la seua creació no ha parat de créixer i ja compta amb un equip sòlid amb experts representants de l'UJI allà on vagen».

En relació a la Xarxa Nacional, Rodríguez ha volgut subratllar que el programa «és de vital importància per a les labors de nova captació de l'estudiantat i contribueixen a aportar la informació de primera mà al futur estudiantat». Tant la vicerectora com el vicerector han destacat el «balanç positiu i les bones sensacions», però no sense remarcar que la vista continua estant posada en el futur. Els canvis en el programa, les noves mesures i les iniciatives que es realitzaran busquen «afermar» el projecte i seguir en aquesta via de bons resultats. Un futur que continuarà comptant amb Iker i Carlos, juntament amb els quals segueixen i els que encara estan per vindre. «Volem promocionar, posar en valor el centre i intentar fer veure al nou estudiantat tot el seu potencial de l'UJI», paraules d'un ambaixador «enamorat» del programa i de la Universitat Jaume I.

Programa d'Ambaixadors i Ambaixadores de l'UJI

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions