L'Espai Jurídic d'Estudis Laborals i la Fundació Isonomia de l'UJI assessoren en l'aplicació del protocol d'assetjament sexual de l'Ajuntament d'Alcalà de Xivert-Alcossebre

29/10/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
Twitter
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Treballadors i treballadores de l'Ajuntament d'Alcalà de Xivert-Alcossebre que formen part de la Comissió d'Igualtat municipal han analitzat en una jornada formativa el protocol d'actuació i prevenció enfront de l'assetjament sexual i per raó de sexe d'aquesta entitat local. L'estudi i anàlisi d'aquest protocol ha estat realitzat pel professor de Dret del Treball i Seguretat Social i director acadèmic de l'Espai Jurídic d'Estudis Laborals, Fernando Vicente Pachés, i la tècnica de la Fundació Isonomía de l'UJI, Gemma Escrig.

El protocol pretén ser una eina que faciliti tant la prevenció i la detecció com la canalització, acció i sanció, si escau, de les conductes d'assetjament sexual i assetjament per raó de sexe a l'Ajuntament d'Alcalà de Xivert-Alcossebre, així com un mecanisme imprescindible d'ajuda per a les persones víctimes d'aquesta forma de violència en el treball.

L'entrada en vigor del protocol contra l'assetjament sexual i assetjament per raó de sexe a l'Ajuntament d'Alcalà de Xivert-Alcossebre –aprovat junt amb el Pla d'Igualtat del municipi- ha suposat la posada en marxa d'una Comissió d'Orientació i Valoració de l'Assetjament (COVA) que és l'encarregada de vetllar pel seu compliment.

Dins de les funcions de la COVA, s'inclou la recepció de les queixes i les denúncies dels treballadors i treballadores, la recerca dels fets, la proposta de mesures cautelars, l'elaboració d'un informe de conclusions, la realització del seguiment posterior dels casos i del compliment de les mesures i sancions, així com informar anualment la Comissió d'Igualtat i a la Comissió de Seguretat i Salut.

Altres notícies de l'Espai Jurídic d'Estudis Laborals:

El curs de pràctiques universitàries de l’Espai Jurídic d’Estudis Laborals acull bianualment més de 120 alumnes

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions