L’UJI commemora el 50è aniversari del Dia Internacional de l'Orgull LGTBI+ amb una gran bandera multicolor La universitat pública de Castelló ha realitzat al llarg de l’any nombroses accions per a impulsar els valors de respecte, igualtat i inclusió

02/07/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I ha commemorat el 28 de juny el 50è aniversari del Dia Internacional de l'Orgull LGTBI+ posant una gran bandera de l’arc de Sant Martí en la gespa que està davant de l’edifici de Rectorat. Per tal de donar més visibilitat a aquesta efemèride i manifestar el suport de la institució a la diversitat, la llibertat i la defensa dels drets individuals, també s’ha col·locat la bandera multicolor al llarg de tota la setmana en el masteler de Rectorat.

L’UJI, com a institució impulsora dels valors de respecte, igualtat i inclusió de totes les persones, també ha dut a terme al llarg de l’any diferents accions en aquesta línia. D’una banda, s’ha creat el Punt Violeta Rainbow, un espai permanent que ofereix assessorament, orientació i tractament en casos relacionats amb l'orientació i/o identitat sexual o la discriminació masclista o LGTBI+. Cal destacar que aquest punt també es va habilitar el dia de la Festa de les Paelles.

A més del Punt Violeta Rainbow, també s’ha creat el grup UJI-Pride, format per persones LGTBI+ de la comunitat universitària, per a realitzar activitats, reunions i col·laboracions amb altres col·lectius. Així mateix, enguany s’han instal·lat banys inclusius en tots els centres de la Universitat, oferint així un espai on totes les persones es puguen sentir respectades sense importar la seua identitat sexual i de gènere.

D’altra banda, s’ha establert un protocol per a afavorir el canvi de nom en aquelles persones que ho desitgen i s’ha dut a terme la campanya «Jo sóc una persona aliada», que tenia l’objectiu de mostrar que les persones poden defendre els drets LGTBI+ sense necessitat de pertànyer a aquest col·lectiu. Dins d’aquesta campanya, es va repartir a tot el professorat de l’UJI penjolls per a les targetes identificatives amb la bandera de l’arc de Sant Martí com a iniciativa per a visibilitzar a aquelles persones que defenen els drets LGTBI+.

A més d’aquestes iniciatives, l’UJI ha realitzat accions en dies específics com ara el Dia contra la LGTBIfòbia en l’esport, en el qual es van repartir cordons de sabatilles de l’arc de Sant Martí; el Dia de la visibilitat lèsbica, que va incloure una exposició fotogràfica, o el Dia de la Visibilitat Trans, que es va celebrar amb un videofòrum.

Finalment, en el vessant formatiu, s’han oferit els cursos «Aproximació a la diversitat afectiu sexual», «Diversitat afectiu sexual a les aules», «Teories queer: construint el gènere», i «Poliamor i noves formes de construir l’amor» i s’ha celebrat la I Jornada de cine LGTBI. A més, en col·laboració amb UJI Saludable, s’ha impartit formació a l’estudiantat de 2n de l’ESO sobre diversitat afectiu sexual i de gènere.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions