L’UJI programa 25 exposicions fotogràfiques i més de 20 activitats en una nova edició del Festival Imaginària En la present edició participen més de 150 autors a través d’exposicions individuals, col·lectives i certàmens fotogràfics

06/05/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
Twitter
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El Festival Imaginària 2019 «Fotografía en primavera», organitzat per la Universitat Jaume I, arriba a la seua 16a edició i durant el mes de maig de 2019 ha programat 25 exposicions fotogràfiques i més de 20 activitats que es desenvoluparan a la ciutat de Castelló i en nou localitats més de la província.

El festival estarà present a Castelló de la Plana, Almenara, Benicàssim, Morella, Onda, el Port de Sagunt, Sogorb, Vila-real, Vilafranca i Vistabella del Maestrat.

En la present edició es podran trobar projectes fotogràfics com ara Expolio de Judith Prat, Objetos que hablan de personas de Pablo Chacón, Birds of Pollurion de Carmen Sayago, Rif de Andoni Lubaki, Bestiario de Marijose Cueli,  Brothels de Miguel Candela, Nparanpare de Daniel Casanovas, Flores de otoño de Hanna Jarzabek, o Haití, los espíritus de la tierra de Luis Alcalá del Olmo.

També es comptarà amb les propostes expositives d’autors locals com Jordi Cervera, Nacho Rosel, Cristina M. López, José Ferrer, Salva Nebot, Aitor Aranda, Ester Pegueroles, Pilar Beltrán, Pepa L. Poquet, Maia Marja Jancovik o Milena Villalba. D’altra banda, s’hi mostraran  projectes expositius en els quals participen el col·lectiu valencià Imogen Calei, l’Agrupació Fotogràfica de Sogorb, l’agrupació fotogràfica L’Art de la Llum d’Onda, o el Grup Fotogràfic d’Almenara.

El festival, en el seu procés d’internacionalització, continua amb la col·laboració del Centre Cultural de Belgrad i la Universitat d’Art de Belgrad i a través de la Residència Artística Conet_Art, amb la prestigiosa Universitat d’Art de Londres. Manté també la seua estreta relació amb el Photon Festival de València i el projecte IKonic, en el qual estan presents els tres principals festivals de fotografia de la Comunitat Valenciana.

El Festival Imaginària «Fotografía en primavera», que va iniciar la seua marxa l’any 2003, està promogut per la Universitat Jaume I a través del Servei d’Activitats Socioculturals i compta amb el suport de l’Ajuntament de Castelló, la Diputació de Castelló, la Generalitat Valenciana a través del Consorci de Museus i l’Institut València de Cultura, o l’Ajuntament de Vila-real, entre altres col·laboradors.

En la present edició participen, a través d’exposicions individuals, col·lectives i certàmens fotogràfics, més de 150 autors. Comptarà, a més, amb la visita d’Alfredo de Stefano, director del Festival Internacional de Fotografia NL-Foto a Monterrey, N.L., Mèxic, considerat un dels fotògrafs contemporanis més important de Mèxic.

El festival es clausurarà l’1 de juny de 2019.

Inauguració del festival

El Festival Imaginària 2019 «Fotografía en primavera» ha sigut inaugurat a la Galeria Octubre de l’UJI en un acte que han comptat amb la presència de Carmen Lázaro, vicerectora de Cultura i Relacions Institucionals; el gerent del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, José Luis Pérez Pont; el director tècnic del Festival, Daniel Belinchón; el director territorial de l’Institut Valencià de Cultura, Alfons Ribes, i el gerent de la Fundació Dávalos-Fletcher de Castelló, José Vicente Ramón.

Carmen Lázaro ha destacat les tres funcions fonamentals de la Universitat: investigació, formació i transferència de coneixement. «La transferència de coneixement és la tercera funció de la Universitat i es pot cobrir amb activitats i iniciatives com Imaginària», ha reiterat la vicerectora de Cultura. També ha volgut donar suport i posar en relleu el treball de Judith Prat, autora de l’exposició Expolio que es pot visitar a la Galeria Octubre.

Per la seua part, el gerent del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, José Luis Pérez Pont, ha destacat la implicació del Consorci de Museus amb la fotografia amb la seua participació en el Festival Imaginària, així com en el projecte «Ikonic», resultat de la unió dels tres festivals de la Comunitat: Photon a València, Imaginària a Castelló i Photoalicante que «permet estendre el treball dels tres festivals en el temps i l’espai». A més, Pérez Pont ha assegurat que «el Consorci de Museus és una eina d’activació cultural a la Comunitat Valenciana i de vertebració del territori per divulgar els treballs dels creadors, en aquest cas en l’àmbit de la imatge, connectant la seua obra amb l’espai artístic i amb el públic».

Més informació

Fotografies de la inauguració

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions