L’UJI concedeix la distinció d’ambaixador honorífic al catedràtic Enrique Quintana Ortí

22/03/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
Twitter
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I de Castelló ha concedit la distinció d’ambaixador honorífic de l’UJI a Enrique Quintana Ortí, actualment catedràtic en el Departament d’Informàtica de Sistemes i Computadors de la Universitat Politècnica de València, i des d’octubre de 1995 fins a febrer de 2019, catedràtic de l’àrea d’Arquitectura i Tecnologia de Computadors del Departament d’Enginyeria i Ciència dels Computadors de la Universitat Jaume I de Castelló.

La distinció es concedeix a persones de rellevant prestigi que han realitzat una tasca notable en la promoció del bon nom de la Universitat Jaume I més enllà del seu àmbit geogràfic, i que han destacat per l’impacte social i mediàtic de les seues accions en diferents camps del saber, en aquest cas, la computació, o que hagen comportat un benefici important per a la Universitat com a institució.

El professor Quintana ha desenvolupat una intensa activitat acadèmica, docent i investigadora. Va crear, i ha liderat amb èxit durant més de 20 anys, el grup de recerca del registre de grups de la Universitat Jaume I High-performance Computing and Architectures (HPCA). En l’actualitat, el grup està integrat per 10 membres del professorat a temps complet de la Universitat Jaume I, així com per personal investigador postdoctoral contractat i estudiantat de doctorat.

Sota la seua direcció, el grup ha aconseguit aglutinar en una mateixa línia de recerca l’activitat d’un bon nombre de membres del Departament d’Enginyeria i Ciència dels Computadors i ha assolit resultats d’extraordinària qualitat científica que li han valgut un gran reconeixement internacional.

La producció científica del professor Quintana està avalada per 110 publicacions en revistes indexades en el Journal Citation Reports, 208 publicacions en actes de congressos internacionals i 4 trams d’avaluació de l’activitat investigadora reconeguts per la CNEAI. Ha dirigit o codirigit 16 tesis doctorals a la Universitat Jaume I, la Universitat Politècnica de València, la Universitat de la República (Uruguai), la Universitat Tècnica d’Aquisgrà (RWTH-Aachen) (Alemanya) i la Universitat de Texas, a Austin (Estats Units).

El professor Quintana ha realitzat una labor notable en la promoció del bon nom de la Universitat Jaume I més enllà del seu àmbit geogràfic mitjançant la participació continuada i exitosa en projectes internacionals de recerca. Addicionalment, Enrique Quintana ha participat en set projectes de la National Science Foundation dels Estats Units, un projecte de l’agència Defense Research Advanced Projects Agency també dels Estats Units i dos projectes de la German Research Foundation d’Alemanya.

A banda del gran nombre de col·laboracions amb laboratoris internacionals, referents mundials en el camp del’arquitectura i la tecnologia de computadors, aquestes actuacions han comportat un finançament superior a 1.000.000 d’euros per a la Universitat Jaume I.

En l’àmbit nacional, el professor Quintana ha sigut l’investigador responsable de 6 projectes del Pla Estatal d’R+D+i en l’àmbit de les tecnologies de la informació i les comunicacions per un import aproximat d’1.000.000 d’euros per a la Universitat Jaume I. Enrique Quintana ha rebut premis i distincions d’organismes tan rellevants com l’empresa NVIDIA, una de les majors fabricants mundials d’unitats de processos gràfics GPU, i la National Aeronautics and Space Administration (NASA).

La col·laboració del professor Enrique Quintana amb el grup d’investigació de la Universitat Jaume I High-performance Computing and Architectures (HPCA) es manté després de la seua vinculació a la Universitat Politècnica de València a través de dos projectes actius, una sol·licitud d’International Training Network per a finançament dins del programa Horizon 2020 de la Unió Europea, una proposta per a finançament al Centre para al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI) del Govern d’Espanya i un contracte d’investigació a l’empara de l’article 83 de la LOU amb una important empresa xinesa líder mundial en el sector de les telecomunicacions.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions