La Llotja del Cànem acull l'exposició fotogràfica «Autorretrato vacío» de Jesús González Casado

23/01/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
Twitter
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  • Exposició fotogràfica «Autorretrato vacío» expo-llotja _s9b1111

    Foto: Àlex Pérez

  • Exposició fotogràfica «Autorretrato vacío» expo-llotja _s9b1139

    Foto: Àlex Pérez

La Llotja del Cànem acull fins al 23 de febrer l'exposició fotogràfica «Autorretrato vacío» de Jesús González Casado, un viatge a la infància i al record, un treball carregat d'estètica i poètica.

La mostra està composta per 15 fotografies, de grandària 40 x 60, en les quals la mirada de Jesús González Casado transforma la seua memòria familiar en la memòria de tots. El fotògraf ha retratat la casa deshabitada dels seus avis: els dormitoris, el saló, els banys, la cuina… Les seues imatges lluminoses i malenconioses recuperen la vida detinguda, però les seues fotografies van més enllà de la nostàlgia: parlen d'una forma de viure, d'estar, de ser. Per això fascinen tant com pertorben. 

L'artista ha explicat, sobre aquesta mostra, que «tornar a la casa dels teus avis, després de molts anys deshabitada, et fa experimentar molts sentiments. Els records s'amunteguen. Aqueixa galeria per on rondava de xiquet, aqueixos armaris de rebost on es guardava el millor dolç de llet que buscava només arribar, aqueixes oronetes de porcellana que ens meravellaven a la meua germana i a mi… Llavors, anar a casa dels nostres avis ens semblava quasi una aventura en la qual sempre hi havia alguna cosa que ens sorprenia, i avui en dia continua sent així. Passege amb la càmera per totes les habitacions i dependències, i em fascinen les natures mortes que algú va col·locar… Les fotografie frontalment, tal com estan, com si d'un retrat sincer es tractara, busque la bellesa del senzill, de l'espontani, de l'humil. Avui observe aqueixa casa de la meua infància amb la mirada de la malenconia. Algun dia, serà derruïda. Amb aquests «retrats» guardaré un trosset de la meua infància… i en contemplar-los, tornaré a quedar meravellat amb aqueixes oronetes de porcellana volant sobre el paper pintat del saló».

Jesús González Casado ha participat en diverses exposicions col·lectives en el Centro Municipal de las Artes de Alcorcón, Real Sociedad Fotográfica, Casa del Reloj del Ayuntamiento de Madrid, Fundación Mutua Madrileña, Segovia Foto i Getxo Foto.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions