panoramica UJI

L’UJI i l’Ajuntament de Castelló presenten el llibre «El bisbe Climent i la pedagogia de la Il·lustració» dins la col·lecció «Univerciutat»

15/01/2018 | SCP

La Universitat Jaume I i l’Ajuntament de Castelló han presentat el llibre El bisbe Climent i la pedagogia de la Il·lustració de Marc Antoni Adell i Cueva i que forma part de la col·lecció «Univerciutat» coeditada per ambdues institucions.  L’acte de presentació es va realitzar a Menador espai cultural el 10 de gener de 2017 amb l’assistència del vicerector de Cultura, Extensió Universitària i Relacions Institucionals de l’UJI, Wenceslao Rambla; la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Castelló de la Plana, Verónica Ruiz; la catedràtica de Pedagogia i prologuista del llibre, Julia Beltrán, i l’autor del llibre.

El bisbe Climent i la pedagogia de la Il·lustració és una nova i extensa monografia al voltant de la vocació pedagògica, l’obra i l’exemple del castellonenc Josep Climent i Avinent, bisbe il·lustrat, la trajectòria vital del qual ha estat estudiada per un bon nombre d’historiadors.  En aquest cas, Marc Antoni Adell ha realitzat una anàlisi sobre la figura de Climent com a pedagog, aspecte que va ressaltar durant la presentació el vicerector de Cultura, Extensió Universitària i Relacions Institucionals de l’UJI, Wenceslao Rambla. «S'ha parlat molt del seu paper com a benefactor i com a promotor de col·legis, però mai havíem tingut a les mans un estudi tan ampli i rigorós sobre la tasca de Climent a l'hora d'influir en el noble art d'ensenyar a ensenyar, que és el fonament de la pedagogia i, per extensió, la base sense la qual no pot haver-hi una formació de qualitat», va assenyalar Rambla.

Fotografies

 

Altres notícies:

L’UJI edita un nou número de la revista «Asparkía. Investigació Feminista»

Una publicació de l’UJI destaca entre les més venudes dels segells universitaris espanyols en la Fira Internacional del Llibre

Isonomia presenta el conte coeducatiu «De paraules i persones. Una història sobre el llenguatge inclusiu»

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions
Informació i consultes: Bústia UJI | Centre de seguretat i privacitat
Universitat Jaume I CIF: Q-6250003-H Av. de Vicent Sos Baynat, s/n 12071 Castelló de la Plana, Espanya
Tel.: +34 964 72 80 00 Fax: +34 964 72 90 16