L’UJI participa en un projecte europeu per a la prevenció i millora dels trastorns mentals en els joves a través d'una app

30/10/2017 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Unió Europea ha aprovat la concessió del projecte Assessing and Enhancing Emotional Competence for Well-Being (ECoWeB) dins de la convocatòria Horitzó 2020 dirigit al desenvolupament de solucions basades a les tecnologies de la informació i la comunicació per a la prevenció i millora dels trastorns mentals en població adolescent i d'adults joves. En el projecte, que compta amb una dotació total de 3.999.980 euros, participarà el Laboratori de Psicologia i Tecnologia de la Universitat Jaume I amb altres dotze institucions de vuit països europeus diferents: el Regne Unit, Alemanya, Bèlgica, Espanya, Grècia, Dinamarca, República Txeca i Suïssa.

L'objectiu del projecte és millorar la promoció de la salut mental en població en risc desenvolupant i sotmetent a prova una aplicació mòbil que permeta avaluar els dèficits en competència emocional, així com augmentar-la en adolescents i adults joves. A través d'aquesta eina tecnològica d'avantguarda es pretén augmentar de forma eficaç i eficient la resiliència, la capacitat d’afrontament envers l'adversitat, i, en suma, promoure la salut i el benestar. Per al desenvolupament de l'aplicació es comptarà amb la participació en els assajos clínics de joves de diferents països europeus.

La Universitat d'Exeter del Regne Unit coordina el projecte que es desenvoluparà al llarg dels pròxims quatre anys. El laboratori LabPsiTec de l’UJI participarà en diferents tasques del projecte i serà responsable de l'engegada i el manteniment del pla de disseminació i implementació del projecte, així com amb la coordinació del Consell Assessor de la Joventut (Youth Advisory Board).

El LabPsiTec de l’UJI, coordinat per la catedràtica de Personalitat, Avaluació i Tractaments Psicològics Cristina Botella, té gran experiència en la participació en projectes de recerca europea i ha col·laborat en altres 10 projectes europeus.

 

Altres notícies d'investigació:

El projecte SILIFE coordinat per l'ITC-UJI avança en la reducció de la toxicitat de la sílice cristal·lina respirable en les indústries

Avancen en el control de l'aranya roja mitjançant «vacunes» a plantes i radiació

 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions