L'UJI debat sobre el Decret de Plurilingüisme

19/12/2016 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Rubén Trenzano, director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, i Inmaculada Fortanet Gómez, vicerectora d’Internacionalització, Cooperació i Multilingüisme, han presentat les seues polítiques de multilingüisme a la Universitat Jaume I en un acte organitzat per la Direcció Acadèmica de Multilingüisme i la direcció del curs de postgrau per a l’obtenció del certificat de capacitació per a la docència en anglès. L’acte es va celebrar a la Universitat Jaume I el divendres 18 de novembre, i va comptar amb l’assistència de més de 160 persones.

La Universitat Jaume I es va convertir, així, en un fòrum de reflexió i debat sobre el nou Decret de Plurilingüisme elaborat per la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, i sobre el segon Pla pluriennal de multilingüisme (PPM) de la Universitat Jaume I, aprovats els dos abans de l’estiu.

Rubén Trenzano va exposar els objectius més rellevants del nou Decret de Plurilingüisme i quines són les accions més immediates que la Conselleria es planteja per al desplegament efectiu del Decret. El director general va destacar que la formació lingüística i metodològica de l’actual i futur professorat és fonamental per a una implantació del Decret amb garanties. És per això que la Conselleria ha augmentat el pressupost per a aquesta finalitat, a més d’estar treballant en una nova ordre que regularà la formació en la capacitació de docència en valencià i en anglès per al professorat preuniversitari.

D’una altra banda, la vicerectora d’Internacionalització, Cooperació i Multilingüisme va exposar els resultats del I Pla pluriennal de multilingüisme que es va desplegar a l’UJI durant el període 2011-2014 i va presentar els principals eixos d’actuació del nou PPM (2015-2018) entre els quals hi ha un pla de formació del professorat per a la docència en valencià i anglès, un augment del percentatge de docència en valencià i en anglès i un impuls a les ajudes per a l’estudiantat i professorat per a la formació i acreditació en llengües.

La sessió va finalitzar amb el torn obert de paraules, moderat per la directora acadèmica de Multilingüisme, Noelia Ruiz, en el qual els assistents van poder intervenir i fer preguntes als conferenciants, donant lloc a un intens i enriquidor debat per a tots els presents.

 

Altres notícies:

Membres del voluntariat lingüístic de l’UJI insten la comunitat universitària a defensar els seus drets d’ús de la llengua

Maties Segura destaca la importància d’adoptar una política lingüística d’igualtat per a incrementar la docència en valencià

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions